|

Ändring i Sports laguppställning – stjärnyttern faller bort

NyhetsbildZoom
Olavi Vauhkonen tvingas stå över kvällens ligapremiär mot Pelicans. Foto: Arkiv/Arash Matin
Sport tvingas till en ändring i kvällens laguppställning för ligapremiären hemma mot Pelicans. Olavi Vauhkonen spelar inte.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Yttern Olavi Vauhkonen fanns med i den preliminära laguppställningen, till höger i tredjekedjan där Jesse Paukku tar plats till vänster och Antti Kalapudas sköter om centerpositionen. Men Sport har tvingats till en ändring då Vauhkonen, som missade förra veckans träningsmatch borta mot Lukko på grund av förkylning, inte finns med i laguppställningen längre.

Vauhkonen ersätts av amerikanen William Rapuzzi, som ursprungligen var antecknad som trettonde anfallare. I hans ställe kommer Mikko Vainonen in som sjunde back.

Trion Paukku, Kalapudas, Vauhkonen var tongivande när Sport besegrade KalPa med 3–2 i försäsongens sista hemmamatch. Kalapudas glänste med ett hattrick. Vauhkonen var i sin tur Sports bästa målskytt förra säsongen med 21 fullträffar på 56 matcher.

Sports laguppställning

  • Toni Kallela – Brody Sutter – Joel Kiviranta
  • Roope Talaja – Aleksi Ainali – Robert Arrak
  • Jesse Paukku – Antti Kalapudas – William Rapuzzi
  • Tomi Körkkö – Erik Riska – Gustav Willman Borvik
  • Oskari Manninen – Victor Westermarck
  • Tony Sund – Valtteri Viljanen
  • Jyri Niemi – Ville Saukko
  • Mikko Vainonen sjunde back
  • Mv: Sami Aittokallio (Mika Järvinen)
  • Nedsläpp 18.30 på Kopparön

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Ohelig allians styr Sverige i framtiden

Det politiska kompromissandet har av allt att döma kommit för att stanna i Sverige, åtminstone så länge de etablerade partierna är inriktade på att hålla Sverigedemokraterna i kylan.

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan