|

Vidjeskog från start när PS Kemi föll – RoPS stormar mot silvret

NyhetsbildZoom
Adam Vidjeskog fick förtroendet från start för första gången sedan slutet av juli. Foto: Arkiv/Markku Jokela
De allra flesta har tippat att PS Kemi åker ur ligan, och visst ser det så ut med sex omgångar kvar. På fredagen blev det förlust med 0–2 i Lapplandsderbyt mot RoPS.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var den tidigare Jarojunioren Erfan Zeneli som inledde målskyttet efter bara åtta minuter. Det resultatet stod sig fram till minut 73 när Lassi Lappalainen avgjorde tillställningen med sitt 2-0 mål.

I PS Kemi har Adam Vidjeskog haft svårt att få speltid efter att David Hannah ersatt Jari Åhman på tränarbänken. Men mot RoPS fick Vidjeskog chansen från start. Mittfältaren fick vara på plan i 54 minuter innan han byttes ut mot Iiro Vanha.

Förlusten innebär att PS Kemi har fyra poäng upp till TPS som just nu ligger på kvalplats med 22 poäng.

RoPS förbättrade å sin sida positionen i motsatt del av tabellen. Rovaniemilaget ser ut att vara på väg mot ett meriterande silver. HJK toppar serien sju poäng före, trots en match mindre spelad. Bakom RoPS jagar i första hand KuPS och Honka, men de har åtta poäng upp till andraplatsen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Backsitsen har gett Robin Holländer en nytändning

INNEBANDY Rumphuggen är ett ord som mycket väl beskriver Robin Holländers förra säsong. Det var ytterst sällan som publiken fick se Blue Fox-centern i aktion.

Nyhetsbild
Lokalt

Närpes gick bäst i Österbotten – Kaskö hade minst i kassan

Närpes ekonomi gick som smort i fjol medan Nykarlebys knäade. Larsmo hade mest cash i kassan och Kaskö hade minst.

Nyhetsbild
Lokalt

Besvikelse över NTM:s beslut – orsakar många frågor

JAKOBSTAD Den planerade fiskodlingen utanför Jakobstad väcker diskussion och frågetecken på det lokala planet.

Nyhetsbild
Lokalt
1

Profur försöker få finländska kvinnor att köpa päls

NYKARLEBY Kritiker mot pälsnäringen släpper inte längre ut djur ur burar. Profurs nya kommunikationschef bemöter kritiken mot pälsnäringen på sociala medier och i politiska kabinett.

Mest läst senaste veckan