|

Moore matchhjälte för AC Oulu

NyhetsbildZoom
Walter Moore gjorde tre säsonger i Jaro innan han flyttade vidare till AC Oulu. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Den tidigare Jarospelaren Walter Moore gjorde matchens enda mål när AC Oulu befäste fjärdeplatsen i division ett. Laget hemmaslog KTP med 1-0 på fredagskvällen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

AC Oulu dominerade kraftigt i 90 minuter och borde och kunde ha vunnit med klarare siffror. Men det blev bara en fullträff. Efter en hörna studsade bollen mot vänsterbacken som vände och sköt in bollen vid bortre stolpen.

En stund senare var Moore nära att utöka ledningen efter en ny hörnstuds, men den här gången gick bollen över.

Moore har stått för ett flertal assists under säsongen men målet mot KTP var hans första. Bortsett från ett par matcher i början av säsongen har han varit given till vänster i AC Oulus fyrbackslinje.

Under sina år i Jaro gjorde sig Moore känd som en spelare som drog på sig gott om varningar, den här säsongen har det inte blivit fler än tre stycken.

Av de övriga jaroiterna spelade Alvarado Morin 90 minuter medan Josue Soto hoppade in efter 70 minuter.

Kommentarer
|

IK Myran fick sin ligalicens

Nyhetsbild
IK Myran spelade upp sig till ligan i höstas och nu har klubben också fått sin ligalicens för premiärsäsongen 2019. Foto: Markku Jokela
IK Myran har beviljats ligalicens för 2019, då damlaget debuterar på den högsta serienivån. Licenskommittén gjorde däremot tummen ner för ett av de andra lagen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

WHO listar vaccinmotstånd som hälsofara

HÄLSA Vaccinmotståndet riskerar den framgångsrika bekämpningen av smittosamma sjukdomar, bedömer WHO. De senaste åren har mässlingsfallen ökat med nästan en tredjedel.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu avmattas byggandet i Karleby– "Återgång till det normala"

KARLEBY De senaste åren har det byggts väldigt många bostäder i Karleby, men nu ser byggandet ut att avmattas. Karlebygatan 22 byggs inte detta år.

Nyhetsbild
Lokalt

Kommundirektören utreder ÖK-fastigheten: "Det är inte alldeles enkelt"

PEDERSÖRE Motionen om en åtgärdsplan för Österbottens kötts gamla fastighet i Bennäs behandlades i Pedersörestyrelsen i måndags. Kommundirektör Stefan Svenfors fick i uppgift att utreda ärendet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan