|

Flera döda i protester vid Gazagräns

NyhetsbildZoom
Unga palestinier springer från en protest i närheten av gränsen tidigare i veckan för att undvika tårgas. Vissa av demonstranterna har bränt bildäck vid gränsen för att undvika upptäckt. Arkivbild. Foto: Felipe Dana
Protester i Gazaremsan vid gränsen mot Israel har krävt tre liv, sedan israeliska styrkor öppnat eld.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt de palestinska myndigheterna var två av dödsoffren män i 20-årsåldern, den tredje en pojke i yngre tonåren. Minst 30 palestinier ska ha skadats.

Uppgifterna har inte bekräftats från israeliskt håll, men enligt den israeliska militären har våld använts sedan omkring 12 000 palestinier samlats vid gränsen, varav några kastat sten och molotovcocktails mot soldaterna.

Nära 180 palestinier har dödats sedan protesterna vid gränsen inleddes den 30 mars. En israelisk soldat har skjutits ihjäl av en palestinsk prickskytt. Många av demonstrationerna har varit fredliga, medan andra varit våldsamma.

Islamiströrelsen Hamas som styr i Gazaremsan har också via sin militära gren skjutit raketer mot Israel under den senaste periodens oroligheter vilket har besvarats med israeliska bombningar i Gaza.

Kommentarer
|

Notre-Dame brinner – tak och spira har kollapsat

Nyhetsbild
Katedralen Notre-Dame i Paris brinner. Foto: Francois Guillot/AFP/Lehtikuva
Det brinner i medeltidskatedralen Notre-Dame i Paris. Kraftiga lågor slår upp från byggnaden och rök stiger mot skyn. Finlands ambassad meddelar att man ska undvika området.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan