|

Europol-tillslag i svenska städer

NyhetsbildZoom
Europol har gjort tillslag mot flera adresser i Tyskland och Sverige. Arkivbild Foto: Mike Corder
Två personer, som tros ha lett en internationell nätbedragarliga, har gripits i en samordnad räd mot flera adresser i Sverige och Tyskland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt ett pressmeddelande från Europol , som är EU:s byrå för brottsbekämpning, gjordes på onsdagen samordnade husrannsakningar mot bostäder i Helsingborg, Malmö och Norrköping samt i de tyska städerna Aachen, Dortmund och Essen.

Europol uppger inte i vilka städer de gripna befunnit sig, men meddelar att det ska handla om organiserad brottslighet inriktad mot nätbedrägerier och med kopplingar till Syrien.

Utredningen av bedragarligan inleddes av tysk polis förra året under namnet Operation Goldring. Ligan misstänks ha köpt tåg- och flygbiljetter med stulna kreditkortsuppgifter. Enlig tysk polis har man konstaterat minst 493 fall av nätbedrägeri. I de flesta fall handlar det om enkelbiljetter med flyg från Beirut i Libanon till länder inom EU. I samband med razziorna beslagtogs även 54 000 euro och 55 000 amerikanska dollar.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan