|

Hamilton i pole position i Singapores GP

NyhetsbildZoom
Lewis Hamilton har pole position. Foto: Yong Teck Lim/AP/TT
Lewis Hamilton fortsätter att köra mot VM-titeln. Britten toppar sammandraget, han vann senast i Monza och i söndagens GP i Singapore får han starta i pole position.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lewis Hamilton kommer få starta söndagens tävling i Singapore i tätposition. Med en varvtid på 1.36,015 var Mercedesföraren lite mer än tre tiondelar före Max Verstappen, Red Bull, i lördagens kval. Främsta titelkonkurrenten Sebastian Vettel startar som tredje man.

– Det kändes magiskt. Jag vet inte var det kom från. Det är ett av de bästa varven jag kan minnas, säger Hamilton.

Valtteri Bottas blev fjärde i kvalet och Kimi Räikkönen fick nöja sig med en femteplats.

Hamilton har kört minst sagt bra den senaste tiden. I de fem senaste loppen har britten tagit tre förstaplatser och två andraplatser. Han toppar VM-sammandraget med 256 poäng, 30 poäng före Sebastian Vettel. Med pole position i söndagens lopp har han ett bra utgångsläge att ta ännu en seger, samt att koppla ett starkt grepp om VM-titeln.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan