30-åriga yttern Roope Talaja, som anslöt från Björklöven inför säsongen, spelade till vänster i andrakedjan i fredagens premiärmatch mot Pelicans, men finns inte med mot Helsingfors IFK.

19-åriga norrmannen Gustav Willman Borvik tar Talajas plats i andrakedjan. Erik Riska flyttar ut till högerflanken i fjärdekedjan där kanadensaren T.J. Foster ligadebuterar på centerpositionen.

I övrigt är Sports laguppställning identisk med den som tog hem ligapremiären med 4–2. Det innebär att yttern Olavi Vauhkonen, som föll bort från laguppställningen i fredags, fortfarande är ur spel och att backen Niklas Nevalainen, som spelade cuphockey med Karhu HT förra veckan, får fortsätta vänta på sin första ligamatch för säsongen.

Saknas gör även långtidsskadade centern Joonas Komulainen. På måndagen publicerade Sport en video på Youtube där Komulainen berättar att skadan han ådrog sig förra säsongen är så pass svår att han inte kunnat träna alls och att han kanske kan vara tillbaka någon gång efter julen.

Sports laguppställning

  • Toni Kallela – Brody Sutter – Joel Kiviranta
  • Gustav Willman Borvik – Aleksi Ainali – Robert Arrak
  • Jesse Paukku – Antti Kalapudas – William Rapuzzi
  • Tomi Körkkö – T.J. Foster – Erik Riska
  • Oskari Manninen – Victor Westermarck
  • Tony Sund – Valtteri Viljanen
  • Jyri Niemi – Ville Saukko
  • Mikko Vainonen sjunde back
  • Mv: Sami Aittokallio (Mika Järvinen)
  • Nedsläpp 18.30 på Kopparön.


Helsingfors IFK har inlett säsongen med två segrar i förlängning – med 3–4 mot JYP i fredags och med 4–5 mot Jukurit i lördags. Mot JYP var det yttern Joonas Rask som avgjorde och mot Jukurit satte yttern Iikka Kangasniemi segermålet.

HIFK har en handfull spelare med bakgrund i Sport i sina led. Yttern Teemu Tallberg, som flyttade till Jukurit 2016 efter två säsonger i Sport och tog steget över till HIFK förra säsongen, tar plats till vänster i andrakedjan.

I tredje backparet hittas Aleksi Laakso som spelade i Sport 2015–2017. Han inledde förra säsongen i österrikiska Graz 99ers och avslutade med att spela slutspel och ta brons med danska Rungsted Seier Capital. Och nu är han tillbaka i ligan.

Henrik Koivisto kom till Sport mitt i säsongen 2014–2015 och drog vidare till Jukurit 2016. Mitt i förra säsongen bar det av till KooKoo och nu är Koivisto HIFK:s man. Han tar plats som center i fjärdekedjan.

Förra säsongen var Markus Kankaanperäs andra i Sport. Men när det var dags att dra åt svångremmen efter julen var lagkaptenen Kankaanperä en av spelarna som skeppades i väg och HIFK blev adressen. Han tar plats som sjunde back i kvällens match.

HIFK ställer upp med ett nyförvärv i målet. 21-åriga Markus Ruusu, som anslutit från JYP efter en fjolårssäsong som bestod av idel utlåningar, gör sin första ligamatch för säsongen efter att Atte Engren haft ansvaret i de två första matcherna. Ruusu draftades av Dallas Stars i sjätte omgången 2015.