Om hamnen i Hodeida stängs "kan hundratusentals barns liv sättas i omedelbar fara och miljoner fler hamnar i hungersnöd", skriver organisationen i en ny rapport.

Det fattiga landet plågas sedan 2014 av en våldsam konflikt mellan shiitiska huthirebeller och president Abedrabbo Mansour Hadis styrkor.

– Miljoner barn vet inte när eller om deras nästa mål mat kommer, säger Rädda barnens chef Helle Thorning-Schmidt.

– Det här kriget kan döda en hel generation av Jemens barn som utsätts för flera hot, från bomber till hunger till förebyggbara sjukdomar som kolera.

En saudiledd allians gick in i kriget i mars 2015. Sedan dess har närmare 10 000 människor dödats. Efter att FN-ledda fredssamtal i Genève brutit samman för några veckor sedan har dödliga sammandrabbningar inträffat nära hamnstaden Hodeida, som kontrolleras av huthirebellerna.

FN har varnat för att större sammandrabbningar i Hodeida kan sätta stopp för matdistribution till åtta miljoner jemeniter som är beroende av leveranserna för att överleva.

Saudiarabien och dess allierade anklagar huthirebellerna för att smuggla vapen från Iran genom Hodeida och har infört en partiell blockad mot hamnen. Huthirebellerna och Iran nekar till anklagelserna.