|

Danske Banks vd avgår

Danske Banks vd Thomas Borgen avgår i spåren av den gigantiska penningtvättskandalen som rullats upp I Estland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Det är tydligt att Danske Bank har misslyckats med att leva upp till sina åtaganden i detta fall av möjlig penningtvätt i Estland. Jag beklagar det djupt", skriver Thomas Borgen i en kommentar i ett pressmeddelande från banken.

"Även om utredning som genomförts av en extern advokatbyrå slår fast att jag har levt upp till mitt juridiska ansvar tror jag det är bäst för alla parter att jag avgår", tillägger han.

Han tillägger också att han kom fram till att beslutet att avgå vore rätt redan tidigare.

"Men jag har avstått från att ta beslutet då jag har känt ett ansvar för att leda banken genom denna svåra period fram till presentationen av utredningarna", skriver han.

Danske Bank är Sveriges femte största bank.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan