Den franska fotbollstidningen France Football delar varje år ut pris till Europas bästa fotbollsspelare. Historiskt har priset bara delats ut till en manlig fotbollsspelare, men från och med i år kommer det även att delas ut till en kvinna.

– Jag har alltid velat se en kvinna vinna det här prestigefyllda priset. Det är ett steg mot större jämlikhet att se en utmärkelse av den digniteten delas ut även till damspelare, säger Marta till France Football.

Den franska landslagsspelaren Wendy Renard är inne på samma spår.

– Det är ett steg framåt. Kvinnors fotboll utvecklas och ojämlikheterna krymper, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar, säger hon till tidningen.

En av de stora favoriterna lär vara danska Pernille Harder som vann Uefas pris som den bästa kvinnliga fotbollspelaren i Europa. Namnen på de nominerade spelarna kommer att offentliggöras den 8 oktober. Det kommer att finnas en jury för damerna och en jury för herrarna.

Mellan 2010 och 2015 sammanfördes priset med "FIFA World Player of the Year award" för att skapa FIFA Ballon d'Or. Men från 2016 och framåt har Football France delat ut priset på egen hand.