OP-gruppen meddelar på tisdag om omfattande samarbetsförhandlingar. Koncernen har som målsättning att skära ner de årliga kostnaderna med 100 miljoner euro.

– Den planerade omorganiseringen är början på en stor kulturförändring vid OP:s centralinstitut. Vi har prövat på smidiga förfaringssätt i enskilda utvecklingsprojekt med goda resultat. Vårt mål är därför nu att stegvis utvidga verksamhetsmodellen till hela centralinstitutet, säger chefdirektör Timo Ritakallio i ett pressmeddelande.

I omorganiseringen upphör en del av de nuvarande uppgifterna. Men OP-gruppen meddelar att så många som möjligt ska erbjudas nya uppgifter. Det finns inga uppgifter om hur många årsverken som hotas av samarbetsförhandlingarna.

OP-gruppen har sammanlagt 12 000 anställda. Förhandlingarna omfattar inte OP-gruppens andelsbanker. Utanför förhandlingarna är också Helsingin OP-Kiinteistökeskus, Pohjola Hälsa, OP-Eläkekassa samt OP Företagsbankskoncernens verksamheter i Baltikum.

Samarbetsförhandlingarna inleds den 1 oktober och pågår i minst sex veckor, om parterna inte kommer överens om att avsluta förhandlingarna tidigare.