|

Arbete på tågbanan orsakar avbrott i tågtrafiken mellan Riihimäki och Tammerfors

NyhetsbildZoom
Det blir avbrott i tågtrafiken mellan Riihimäki och Tammerfors under fem veckoslut i november och december. Foto: Mikael Piippo/SPT
Trafikverket förnyar säkerhetsanordningar i november och december vilket påverkar både passagerar- och godstrafik.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fem helger i rad, veckorna 45–49, kommer Trafikverket att förnya säkerhetsanordningar på banan vilket leder till avbrott i trafiken, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande. Avbrotten börjar på nätterna mellan fredag och lördag klockan 04.00 och pågår i 24 timmar.

Det första avbrottet sker den 10 november.

På grund av arbetet måste Trafikverket stänga hela banan mellan Riihimäki och Tammerfors och under avbrotten kan bara vissa fjärrtåg och enstaka godståg använda banan.

Enligt pressmeddelandet kommer förnyandet inte att störa pendeltrafiken på vardagarna. Avbrotten kommer att ske på veckosluten för att påverka trafiken så lite som möjligt. På lördagarna kommer det att ordnas ersättande busstransport.

Tidtabell för avbrotten på banavsnittet mellan Riihimäki och Tammerfors

  • lördag 10.11 kl. 04:00 – söndag 11.11 kl. 04:00
  • lördag 17.11 kl. 04:00 – söndag 18.11 kl. 04:00
  • lördag 24.11 kl. 04:00 – söndag 25.11 kl. 04:00
  • lördag 1.12 kl. 04:00 – söndag 2.12 kl. 04:00
  • lördag 8.12 kl. 04:00 – söndag 9.12 kl. 04:00

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan