|

Robert Helenius i rättsligt trubbel – stäms på 80 000 euro

Robert Helenius möter Erkan Teper i Tyskland på lördagskvällen. Zoom
Foto: Rob Watkins/Paf

Robert Helenius möter Erkan Teper i Tyskland på lördagskvällen.

Boxningsmanagern Jaakko Helminen och vice häradshövning Jussi Kokkila har lämnat in en stämningsansökan för uteblivna arvoden. Helenius nuvarande manager Markus Sundman är förbannad över att uppgifterna publiceras samma dag som Helenius ska upp i ringen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På lördag morgon skrev Ilta-Sanomat att Jaakko Helminen och Jussi Kokkila lämnat in en stämningsansökan till Ålands tingsrätt. De kräver Helenius på runt 65 000 euro i uteblivna arvoden. Med dröjsmålsränta uppgår summan till över 80 000 euro.

I ett telefonsamtal bekräftar Kokkila att Ilta-Sanomats uppgifter stämmer, men han kan inte kommentera händelserna eftersom fallet pågår.

I stämningsansökan står det att Helminen och Kokkila för fyra år sedan kom överens med Helenius om att duon skulle samarbeta med boxaren, men de betalades inte enligt överenskommelsen.

Helminen och Kokkila säger att de hjälpte Helenius från april 2014 till januari 2015. Under den tiden hade Helenius rättsliga problem med sitt gamla boxningsstall Sauerland.

Annons
Till SPT säger Kokkila att han gjort flera försök att få betalt av Helenius – och försöker fortfarande. Nu väntar i stället en långsam rättslig process.

Helenius nuvarande manager Markus Sundman vill inte kommentera uppgifterna i detalj.

– Vi har ett svar som skickats till tingsrätten, men vill inte kommentera mer än det, säger Sundman.

Just nu har Helenius annat att tänka på – nämligen hur han ska knocka förhandsfavoriten Erkan Teper på lördagskvällen. Helenius och Teper möts nära Stuttgart med start runt 23.30 finländsk tid.

Sundman är förbannad över att uppgifterna publiceras samma dag som Helenius ska upp i ringen.

– De gör det bara för att förstöra för oss. Men jag tänker inte låta dem lyckas. Jag har inte talat med Robert och vi tar diskussionen nästa vecka, säger Sundman.

Helenius skulle egentligen möta Teper redan 2015, men då åkte tysken fast för dopning. Nu är insatserna höga – om Helenius vinner närmar han sig världseliten.

– Matchen mot Teper betyder mycket. Jag vet inte hur många chanser jag kommer att få att ta mig till de stora matcherna, sade Helenius till SPT tidigare i september.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan