|

Den digitala virkeshandeln ökar

Virkesaffärer är en betydande inkomstkälla för många. Zoom
Foto: SPT-arkiv

Virkesaffärer är en betydande inkomstkälla för många.

I september begärdes anbud för mer än tio miljoner kubikmeter virke på den digitala virkeshandelsplatsen kuutio.fi.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Över 15 000 skogsägare har konkurrensutsatt sina virkesförsäljningsobjekt i Kuutio , som öppnades i fjol på sommaren. Mer än en tredjedel av de som använder tjänsten är nya skogsägare.

Med hjälp av tjänsten kan skogsägaren konkurrensutsätta sina virkesförsäljningsobjekt med en skogsfackmans hjälp eller själv begära anbud direkt av virkesköpare.

De senaste månaderna har det relativa antalet begäran om anbud som gjorts i Kuutio motsvarat mer än en tredjedel av virkesaffärerna i privatskogarna, uppger Kuutio i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

HS: Regeringen tvistar om restaurangernas öppettider

Restaurangbranschen håller andan medan regeringen förhandlar om nya restriktioner på grund av det förvärrade smittläget.
Foto: Pixabay/SPT

Restaurangbranschen håller andan medan regeringen förhandlar om nya restriktioner på grund av det förvärrade smittläget.

Smittläget i regionerna ska avgöra öppettiderna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan