|

Boxning riskerar OS-platsen

Boxningen kan kastas ut från OS-programmet om Aiba väljer ifrågasatt orrdförandekandidat. Arkivbild. Zoom
Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Boxningen kan kastas ut från OS-programmet om Aiba väljer ifrågasatt orrdförandekandidat. Arkivbild.

Boxningen kan komma att kastas ut från OS-programmet i Tokyo 2020. Detta sedan det internationella boxningsförbundet Aiba endast har en kandidat till den vakanta ordförandeposten: den ifrågasatte uzbeken Gafur Rachimov.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Internationella olympiska kommittén (IOK) har tidigare sagt att om Rachimov, som av USA:s finansdepartement uppges ha en ledande ställning i Uzbekistans kriminella värld, väljs till ordförande så riskerar man boxningens plats på OS-programmet i Tokyo, uppger sajten insidethegames.biz.

Det fanns ytterligare en kandidat till ordförandeposten, kazaken Serik Konakbajev. Han missade med några timmars marginal att få fram tillräckligt många stödbrev från nationella boxningsförbund.

Rachimov är tillförordnad ordförande. Taiwanesen CK Wu fick lämna posten för ett knappt år sedan efter allvarliga anklagelser om finansiell vanskötsel. (TT)

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan