|

Företagsamhet firades i Karleby – Jonas Dahl är Årets unga företagare

NyhetsbildZoom
Jaana Niemi, Pertti Salo (Årets företag), Jonas Dahl (Årets unga företagare) och Tarja Dahl poserar efter prisutdelningen i Karleby stadshus. Foto: Joni Autio
Årets företag i Karleby jobbar med säkerhetsexpertis och Årets unga företagare är från Såka och leder ett bussföretag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Föreningen Karleby företagare och Karleby stad har under helgen belönat företagsamheten i staden under en festlig företagarkväll i Karleby stadshus.

Karleby företagare och staden korade verksamhetsledaren Pertti Salo och SK Protect till Årets företag. SK Protect är ett företag som specialiserat sig på expertis inom företagssäkerhet.

Priset Årets unga företagare gick till Jonas Dahl som är verkställande direktör för bussföretaget Dahl-linjetrafik. Jonas Dahl tillhör den tredje generationen som leder familjeföretaget. Själv blev han företagare 2012 och han har varit involverad i bussföretaget sedan barnsben.

– Det kom som en överraskning. När man tittar vilka andra företagare som fått priset tidigare kan vi i dag känna oss stolta över vad vi åstadkommit. Det värmer att få ett erkännande utifrån, från andra företagare. Men vi fortsätter som förr i en bransch som förändras i en allt mer snabbare takt, säger Jonas Dahl.

Priset Årets ensamföretag, ett nytt pris för i år, fick Simo Korkia-Aho. Han är verksamhetsledare för företaget Simodeus vars verksamhetsområde är musik- och nöjestjänster.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan