Föreningen Karleby företagare och Karleby stad har under helgen belönat företagsamheten i staden under en festlig företagarkväll i Karleby stadshus.

Karleby företagare och staden korade verksamhetsledaren Pertti Salo och SK Protect till Årets företag. SK Protect är ett företag som specialiserat sig på expertis inom företagssäkerhet.

Priset Årets unga företagare gick till Jonas Dahl som är verkställande direktör för bussföretaget Dahl-linjetrafik. Jonas Dahl tillhör den tredje generationen som leder familjeföretaget. Själv blev han företagare 2012 och han har varit involverad i bussföretaget sedan barnsben.

– Det kom som en överraskning. När man tittar vilka andra företagare som fått priset tidigare kan vi i dag känna oss stolta över vad vi åstadkommit. Det värmer att få ett erkännande utifrån, från andra företagare. Men vi fortsätter som förr i en bransch som förändras i en allt mer snabbare takt, säger Jonas Dahl.

Priset Årets ensamföretag, ett nytt pris för i år, fick Simo Korkia-Aho. Han är verksamhetsledare för företaget Simodeus vars verksamhetsområde är musik- och nöjestjänster.