|

Rehn-Kivi: "Behandlingen av vårdreformen är fullständigt ohållbar"

NyhetsbildZoom
Veronica Rehn-Kivi anser att behandlingen av vårdreformen är ohållbar. Foto: Privat
Två tilläggsutredningarna dök upp på social- och hälsovårdsutskottets föredragningslista i dag. Veronica Rehn-Kivi (SFP) anser att det är totalt omöjligt att få en helhetsbild av reformen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Riksdagsledamot och medlemmen i social- och hälsovårdsutskottet Veronica Rehn-Kivi anser att det är totalt omöjligt att få en helhetsbild av valfriheten. Detta eftersom den består av tiotals förslag, tillägg och utredningar – varav många förändringar har tillkommit under resans gång.

– Det betyder att de experter utskottet har hört har kommenterat förslag som redan är föråldrade, säger Rehn-Kivi i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Det här är ett ohållbart sätt att arbeta. Regeringen ändrar sitt eget förslag också efter att det som ”färdigt” har sänts till riksdagen. Innehållet till valfrihetsförslaget har nästan helt och hållet förändrats under utskottsbehandlingen och nu tycks man bara fortsätta i samma takt, säger Rehn-Kivi.

En intern konflikt inom regeringen gjorde att behandlingen av landskapslagarna avbröts. I de lagarna ingår jourstatusen för Vasa centralsjukhus - som är en av knäckfrågorna.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Tolv förmer än tretton?

Om Puska röstat för VCS hade omröstningsresultatet blivit 8–8, och då hade ordförandes röst avgjort.

Nyhetsbild
Lokalt

Två till sjukhus efter trafikolycka i Karleby

KARLEBY En trafikolycka inträffade på Lahnakoskivägen i Karleby vid 19-tiden i kväll.

Nyhetsbild
Sport

Svensk back till IFK Lepplax

ISHOCKEY IFK Lepplax tappade ett par tung backnamn till den här säsongen och förstärker nu den defensiva lagbiten med en svensk back. Nyförvärvet heter Isak Carlén.

Nyhetsbild
Sport

Kravlös hockey i Muik Hockeys regi

ISHOCKEY Om du gillar hockey, men har upplevt att tröskeln är för hög så gör Muik Hockey nu sitt bästa för att sänka den. Klubben satsar på något som kallas Muik easy hockey – eller kravlös hockey – för att locka fler ungdomar till ishallen i Nykarleby.

Mest läst senaste veckan