|

Rehn-Kivi: "Behandlingen av vårdreformen är fullständigt ohållbar"

NyhetsbildZoom
Veronica Rehn-Kivi anser att behandlingen av vårdreformen är ohållbar. Foto: Privat
Två tilläggsutredningarna dök upp på social- och hälsovårdsutskottets föredragningslista i dag. Veronica Rehn-Kivi (SFP) anser att det är totalt omöjligt att få en helhetsbild av reformen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Riksdagsledamot och medlemmen i social- och hälsovårdsutskottet Veronica Rehn-Kivi anser att det är totalt omöjligt att få en helhetsbild av valfriheten. Detta eftersom den består av tiotals förslag, tillägg och utredningar – varav många förändringar har tillkommit under resans gång.

– Det betyder att de experter utskottet har hört har kommenterat förslag som redan är föråldrade, säger Rehn-Kivi i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Det här är ett ohållbart sätt att arbeta. Regeringen ändrar sitt eget förslag också efter att det som ”färdigt” har sänts till riksdagen. Innehållet till valfrihetsförslaget har nästan helt och hållet förändrats under utskottsbehandlingen och nu tycks man bara fortsätta i samma takt, säger Rehn-Kivi.

En intern konflikt inom regeringen gjorde att behandlingen av landskapslagarna avbröts. I de lagarna ingår jourstatusen för Vasa centralsjukhus - som är en av knäckfrågorna.

Kommentarer

Biskopskandidaterna eniga om allas lika värde

Nyhetsbild
Biskopskandidaterna i valpanel i Nykarleby församlingshem. Harry S Backström, Sixten Ekstrand, Lisa Enckell och Bo-Göran Åstrand. Foto: Markku Jokela
Den fjärde valpanelen för biskopsvalet i Borgå stift ordnades i Nykarleby församlingshem på lördagskvällen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan