|

Henriksson: Psykisk hälsa måste bli en nationell prioritet

NyhetsbildZoom
SFP-ordförande Anna-Maja Henriksson. Foto: Arkivbild: Mikael Nybacka
SFP anser att det behövs ett långsiktigt nationellt program för att förbättra den psykiska hälsan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Idag, onsdag, den 10 oktober uppmärksammas världsdagen för psykisk hälsa. Anna-Maja Henriksson (SFP) anser att det är alarmerande att allt fler unga mår psykiskt illa.

– För att förbättra ungas psykiska välmående måste det finnas hjälp och stöd att få i ett tillräckligt tidigt skede då problemen uppstår. Det är viktigt att det i skolorna finns tillräckligt med kunskap för att stöda barn och ungas psykiska hälsa och identifiera risker. Man ska inte behöva vänta länge innan man får hjälp, säger Anna-Maja Henriksson, partiordförande för Svenska folkpartiet.

SFP vill att mentalvårdstjänsterna får mer resurser.

– Det är i sig positivt att regeringen lyssnat på SFP och beslutat att utarbeta ett program för psykisk hälsa. Det behövs dock omedelbara satsningar och mer resurser för mentalvårdstjänsterna för att vi ska kunna lösa problemen, säger Henriksson.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan