|

Kimmo Pietinen tar över som vd för STT

NyhetsbildZoom
Kimmo Pietinen. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva
Nyhetsbyrån STT:s nya vd har ett förflutet som bland annat redaktionschef på Helsingin Sanomat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kimmo Pietinen har varit förändringsledare på STT sedan i somras.

– Det är en verkligt intressant uppgift att bygga en hållbar grund för STT:s verksamhet. Vi har fört täta diskussioner med alla finska mediehus under början av hösten, och det har varit fint att höra hur viktig roll STT spelar på det finländska nyhetsfältet, säger Pietinen i ett pressmeddelande.

I slutet av september blev det klart att nyhetsbyråns tidigare vd Mika Pettersson lämnar STT och att Minna Holopainen är ny chefredaktör och ansvarig utgivare.

I somras ökade Sanoma sitt innehav i nyhetsbyrån och äger nu 75,4 procent.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan