|

Medieföretag bojkottar saudisk konferens

NyhetsbildZoom
Börsen i Riyad. Arkivbild. Foto: Hasan Jamali/AP/TT
En rad inflytelserika medieföretag lämnar återbud till en stor investeringskonferens i Saudiarabiens huvudstad Riyad. Det sker i protest mot den saudiske Washington Post-journalisten Jamal Khashoggis försvinnande i Istanbul förra veckan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Turkiska myndigheter har uppgett för bland annat The Washington Post att Khashoggi mördades inne på Saudiarabiens konsulat i staden, något regeringen i Riyad förnekar.

Tidningen The Economists chefredaktör Zanny Minton Beddoes har dragit sig ur konferensen, som ska hållas 23–25 oktober. CNBC-ankaret Andrew Ross Sorkin skrev på Twitter att han inte kommer att delta. Mediebolaget meddelade senare att det bojkottar konferensen helt.

The New York Times har dragit sig ur som mediesponsor, så även Financial Times. CNN kommer inte heller att delta, skriver bolaget på Twitter.

Även Bloomberg News bojkottar konferensen liksom mediejätten Viacoms vd Bob Bakish och miljardären Steve Case, en av grundarna av det amerikanska internetföretaget AOL.

– Bloomberg kommer inte längre fungera som en mediepartner i konferensen Future Investment Initiative, säger en talesperson för tidningen.

Även andra företag, som Uber technologies, har aviserat att de inte dyker upp. Men flera banker liksom USA:s finansminister Steve Mnuchin har ännu inga planer på att ställa in besöket.

– Om mer information kommer fram och förändrar saken kan vi titta på det, men jag planerar att gå, säger Mnuchin till CNBC.

Investeringskonferensen går också under namnet "Davos in the desert", Davos i öknen, syftande på Världsekonomiskt forum som hålls varje år i den schweiziska vintersportorten Davos.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Två till sjukhus efter trafikolycka i Karleby

KARLEBY En trafikolycka inträffade på Lahnakoskivägen i Karleby vid 19-tiden i kväll.

Nyhetsbild
Sport

Svensk back till IFK Lepplax

ISHOCKEY IFK Lepplax tappade ett par tung backnamn till den här säsongen och förstärker nu den defensiva lagbiten med en svensk back. Nyförvärvet heter Isak Carlén.

Nyhetsbild
Sport

Kravlös hockey i Muik Hockeys regi

ISHOCKEY Om du gillar hockey, men har upplevt att tröskeln är för hög så gör Muik Hockey nu sitt bästa för att sänka den. Klubben satsar på något som kallas Muik easy hockey – eller kravlös hockey – för att locka fler ungdomar till ishallen i Nykarleby.

Nyhetsbild
Lokalt

Sommarjobbare brände handen – Kronobyföretag får böta

KRONOBY Tingsrätten anser att det borde ha funnits ett skydd för att förhindra att en sommarjobbare på ett företag i Kronoby brände sin hand i en plastsvets.

Mest läst senaste veckan