|

Sångaren stämmer exkollegorna i Fleetwood Mac

NyhetsbildZoom
Sista gången hela Fleetwood Mac samlades var i januari i år vid Musicares Person of the year tribute. Från vänster: Stevie Nicks, John McVie, Christine McVie, Lindsey Buckingham och Mick Fleetwood. Foto: Evan Agostini/AP/TT/Arkivbild.
Sångaren och gitarristen Lindsey Buckingham stämmer sina forna bandkollegor i Fleetwood Mac.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I en stämningsansökan hävdar han att bandet brutit sitt kontrakt med honom och därmed är skyldiga honom ersättning för den nordamerikanska turné som han nu inte medverkar på, skriver The Guardian. Buckingham beräknar att han förlorat mellan 12 och 14 miljoner dollar i inkomst och hoppas att domstolen dömer de andra medlemmarna att betala ut ersättningen till honom.

I april meddelade Fleetwood Mac att Lindsey Buckingham hoppat av frivilligt, men i maj avslöjade han att han fått sparken. Buckingham skyller osämjan på exflickvännen Stevie Nicks, som genom hans försorg anlitades som sångerska när han själv anslöt till bandet 1973.

Bandet släppte albumet "Fleetwood Mac" 1975 och två år senare albumet "Rumours", som gjorde gruppen till superstjärnor. Lindsey Buckingham har även släppt sex soloalbum.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan