|

Sångaren stämmer exkollegorna i Fleetwood Mac

NyhetsbildZoom
Sista gången hela Fleetwood Mac samlades var i januari i år vid Musicares Person of the year tribute. Från vänster: Stevie Nicks, John McVie, Christine McVie, Lindsey Buckingham och Mick Fleetwood. Foto: Evan Agostini/AP/TT/Arkivbild.
Sångaren och gitarristen Lindsey Buckingham stämmer sina forna bandkollegor i Fleetwood Mac.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I en stämningsansökan hävdar han att bandet brutit sitt kontrakt med honom och därmed är skyldiga honom ersättning för den nordamerikanska turné som han nu inte medverkar på, skriver The Guardian. Buckingham beräknar att han förlorat mellan 12 och 14 miljoner dollar i inkomst och hoppas att domstolen dömer de andra medlemmarna att betala ut ersättningen till honom.

I april meddelade Fleetwood Mac att Lindsey Buckingham hoppat av frivilligt, men i maj avslöjade han att han fått sparken. Buckingham skyller osämjan på exflickvännen Stevie Nicks, som genom hans försorg anlitades som sångerska när han själv anslöt till bandet 1973.

Bandet släppte albumet "Fleetwood Mac" 1975 och två år senare albumet "Rumours", som gjorde gruppen till superstjärnor. Lindsey Buckingham har även släppt sex soloalbum.

Kommentarer
|

"Kyssande sjömannen" från ikonisk bild är död

Nyhetsbild
"Kissing sailor" eller den kyssande sjömannen från den kända bilden i Life Magazine. Victor Jorgensens bild är inte upphovsrättsskyddad och visar paret från en annan vinkel än på det kända fotografiet från Life. Arkivbild. Foto: Victor Jorgensen/Wikimedia Commons
George Mendonsa, som hela livet hävdade att han var den sjöman som fångats på bild när han kysste en sjuksköterska för att fira slutet av andra världskriget, har dött, skriver NBC News.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nybliven 50-åring gillar att jobba strategiskt – "Jag är lyckligt lottad"

PEDERSÖRE Ett stort samhällsintresse har lett kommundirektör Stefan Svenfors dit han är i dag. Genom en nyinrättad stipendiefond vill han sporra unga att engagera sig i samhället.

Nyhetsbild
Lokalt

Internetforskare: "Vi måste stöda barn i tveksamma miljöer"

JAKOBSTAD Internet- och pedagogikforskare vill lugna ner tonläget kring barn och skärmar. I Jakobstad talade Elza Dunkels inför fler än 200 föräldrar.

Nyhetsbild
Inrikes

Händer i dag: Grundlagsutskottet fortsätter granska vårdreformen

Tiden blev för knapp förra veckan – grundlagsutskottet fortsätter i dag att granska lagpaketet om vård- och landskapsreformen. Men det börjar vara tajt om tid för att den sittande riksdagen ska hinna behandla reformen.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Fastighetsunderhållet har varit för fäfot i flera årtionden

Dumsnålt sparande i fastighetsunderhåll i Jakobstad har bidragit till att den tickande bomben nu briserar.

Mest läst senaste veckan