|

JHL inleder två dagar lång strejk nästa vecka – i skolor serveras eventuellt ingen mat

NyhetsbildZoom
JHL:s strejk inleds på måndag. Foto: Lehtikuva/Mesut Turan
Fackförbundet JHL varslar om två dagars politisk strejk på måndag och tisdag. Förbundet beklagar olägenheter för utomstående men ser strejken som nödvändig.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL inleder en strejk på måndag som varar i två dagar, skriver fackförbundet i ett pressmeddelande. Strejken syns inom rengöring, fastighetsservice, kosthåll samt motions-, kultur- och idrottsväsendet.


Över 10 000 av JHL:s medlemmar strejkar under två dygn, den 22-23 oktober. JHL motsätter sig regeringens förslag att försvaga anställningsskyddet.

– Regeringen kan inte ensidigt diktera på vilka villkor vi arbetar i Finland. Det skådespel som Sipilä arrangerar i riksdagen ändrar inte situationen, säger JHL:s ordförande Päivi Niemi-Laine i pressmeddelandet.

10 000
av JHL:s medlemmar deltar i strejken nästa vecka.


I skolor, daghem och inom äldreomsorgen serveras eventuellt ingen mat under strejken. Strejken syns också inom städtjänster och servicearbete. En del av biblioteken och kulturcentren samt kommunernas idrottsplatser är stängda under strejken.

Förbundet beklagar de olägenheter och besvär som strejken förorsakar utomstående, men anser att det är nödvändigt att agera eftersom trygga anställningar är i allas gemensamma intresse.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan