|

Fler gratiståg för unga i EU – chans mellan 15 april och 31 oktober 2019

NyhetsbildZoom
En tågresa till Lund kanske kan vara något för de 12 000 EU-ungdomar som nu erbjuds gratisresor nästa år. Foto: Johan Nilsson/TT/arkiv
Ytterligare 12 000 gratisresor kommer nu att erbjudas till EU:s alla 18-åringar, som är sugna på att ge sig ut mellan den 15 april och 31 oktober 2019.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"I somras fick runt 15.000 18-åringar möjlighet att färdas genom EU. De fick en förstahandsupplevelse av hur det är att vara europé. Vi har hört så många fantastiska historier från dem som deltog och jag är väldigt nöjd över att vi kan erbjuda den här erfarenheten till fler unga nästa år", säger EU-kommissionens kulturkommissionär Tibor Navracsics i ett pressmeddelande.

För att få någon av biljetterna krävs precis som i somras att deltagarna, som måste vara 18 år vid årsskiftet, anmäler sig på förhand via en särskild webbplats senast den 11 december.

Resorna görs i första hand med tåg, men även buss- och färjeturer kan komma att ingå.

Ett inledande försök med "gratisinterrail" för 18-åringar gjordes i somras. EU-kommissionen vill dessutom fortsätta med programmet fram till 2028.

Kommentarer
|

Sicilien ett himmelrike för den som vill upptäcka spännande sötsaker

Nyhetsbild
Caffé Sicilia i Noto är ett av Italiens främsta kaféer. Foto: TT/Annika Goldhammer
Dessert till frukost, rå choklad och basilikaglass – på den italienska ön Sicilien väntar en rad udda upptäckter för sötsugna.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan