|

Fler gratiståg för unga i EU – chans mellan 15 april och 31 oktober 2019

NyhetsbildZoom
En tågresa till Lund kanske kan vara något för de 12 000 EU-ungdomar som nu erbjuds gratisresor nästa år. Foto: Johan Nilsson/TT/arkiv
Ytterligare 12 000 gratisresor kommer nu att erbjudas till EU:s alla 18-åringar, som är sugna på att ge sig ut mellan den 15 april och 31 oktober 2019.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"I somras fick runt 15.000 18-åringar möjlighet att färdas genom EU. De fick en förstahandsupplevelse av hur det är att vara europé. Vi har hört så många fantastiska historier från dem som deltog och jag är väldigt nöjd över att vi kan erbjuda den här erfarenheten till fler unga nästa år", säger EU-kommissionens kulturkommissionär Tibor Navracsics i ett pressmeddelande.

För att få någon av biljetterna krävs precis som i somras att deltagarna, som måste vara 18 år vid årsskiftet, anmäler sig på förhand via en särskild webbplats senast den 11 december.

Resorna görs i första hand med tåg, men även buss- och färjeturer kan komma att ingå.

Ett inledande försök med "gratisinterrail" för 18-åringar gjordes i somras. EU-kommissionen vill dessutom fortsätta med programmet fram till 2028.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Marja Raks nya kollektion är klar: "Roligt att vara igång igen"

JAKOBSTAD Stilen är den samma som förr. Marja Raks nya kollektion bär hennes eget namn och kläderna kommer i första hand tillverkas enligt beställning.

Nyhetsbild
Ekonomi

Undersökning: Nyheter om aktuella samhällsfrågor som berör dem själva intresserar unga

Unga i åldern 18–34 läser mest nyheter som på olika sätt handlar om framtiden, visar en ny utredning.

Nyhetsbild
Lokalt

Sex kandidater blev tre – ÅA väljer ny rektor senast i mars

Sex kandidater har intervjuats för jobbet som rektor för Åbo Akademi. Tre av dem går nu vidare till nästa valomgång.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan