|

Regeringen vill uppdatera lagen om kommunernas kulturverksamhet

Syftet med den nya lagen är att alla ska ha tillgång till kulturverksamhet på lika villkor, säger kulturminister Terho.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringens överlät på torsdagen sitt förslag till ny lag om kommunernas kulturverksamhet. Lagen ska ersätta den nuvarande från 1992, skriver Utbildnings- och kulturministeriet i ett pressmeddelande.

– Syftet är att alla befolkningsgrupper ska ha tillgång till kommunernas kulturverksamhet, säger europa-, kultur-, och idrottsminister Sampo Terho (Blå) i pressmeddelandet.

Kommunerna ska fortfarande kunna ordna kulturverksamheten som de själva önskar och propositionen ökar inte kommunernas uppgifter.

Tanken med reformen är att främja samarbetet mellan olika sektorer och stärka invånarnas möjligheter att påverka, skriver ministeriet. Bestämmelserna om den statliga finansieringen uppdateras också.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan