|

Känd trumpetist gästar Karleby

NyhetsbildZoom
Eevalotta Matikainen och Martin Söderbacka gästas av en framgångsrik trumpetist under fredagens "Musik mitt i vardagen"-konsert. Foto: Arkiv/Jessica Poikkijoki
En av landets främsta jazztrumpetister uppträder i Karleby på fredag. Han gör det tillsammans med Martin Söderbacka och Eevalotta Matikainen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är på Olivette i Karleby som trumpetisten Mikko Penttinen (född 1974) gör ett framträdande tillsammans med Söderbacka-Matikainen Duo. Konserten är en del av projektet "Musik mitt i vardagen".

Den här gången är det instrumental jazzmusik skriven av Martin Söderbacka och Eevalotta Matikainen som står på programmet, tillsammans med några verk av Mikko Penttinen och några melodier från Svenskfinland.

Mikko Penttinen från Helsingfors är en av landets främsta jazztrumpetister. Han är medlem i UMO Jazz Orkestra, spelar i bland annat Helsinki-Cotonou Ensemble och Nat Newborn Big Time. Hittills har han medverkat ett åttiotal skivor.

Zoom

Mikko Pettinen är utexaminerad musikmagister från Sibelius-Akademins jazzavdelning. Foto: Teemu Mattsson


Han leder också den egna gruppen Happy People och jazzkvartetten MP4, som har vunnit flera priser utomlands. I MP4 spelar förövrigt Toni Porthén från Karleby trummor och slagverk.

Konserten i Karleby fredagen den 9.11 ingår i programmet under Svenska veckan. Den börjar klockan 18:30.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan