Aamulehti: Sjukvårdsdistrikt i Tammerfors, Egentliga Tavastland och Södra Österbotten slår ihop sjukhusen

NyhetsbildZoom
Tammerfors universitetssjukhus Foto: LK/Anni Reenpää
Sjukvårdsdistrikten runt Tammerfors universitetssjukhus har planer på att slå ihop sin verksamhet. Med cirka 900 000 invånare skulle det bli landets näst största sjukvårdsorganisation.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sjukvårdsdistrikten i Birkaland, Egentliga Tavastland och sannolikt även Södra Österbotten samordnar sin verksamhet i ett gemensamt bolag, skriver Aamulehti.

Tanken är att de nio sjukhus som finns i distrikten ska ingå i ett gemensamt aktiebolag eller andelslag. Verksamheten inleds nästa höst och ska fungera fullt ut 2022.

De ingreppen och den vården som används ofta blir kvar i närsjukhusen, men mer sällsynta ingrepp kan flyttas längre bort.

De sjukhus det gäller är Tammerfors universitetssjukhus, Tavastlands centralsjukhus, sjukhusen i Hatanpää, Pitkäniemi, Sastamala, Valkeakoski, Forssa och Riihimäki. Eventuellt ingår även Seinäjoki centralsjukhus.

En sjukvårdsorganisation bestående av de tre sjukvårdsdistrikten skulle enligt Aamulehti bli näst störst i landet. Sjukhusen har totalt en personal på cirka 13 700 personer och på området bor omkring 900 000 personer.


Uppdaterad 12.23. Rubriken ändrad

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan