Det är bara kyrkan som fortfarande står kvar på Paramount Ranch i Kalifornien, platsen där bland annat delar av HBO:s serie Westworld spelats in, liksom "Doktor Quinn", "The Mentalist" och "Weeds".

Den historiska staden, populär som inspelningsplats tack vare sina westernmiljöer, är i princip totalförstörd. En kyrka och en järnvägsstation tillhör de få byggnader som klarat sig.

– Det kommer att ta år för skönheten vid denna speciella ranch att återfå sin fulla prakt, säger Ramiro Rodriguez vid delstatsbrandkåren till The Hollywood Reporter (THR).

Paramount Ranch ingår i en nationalpark, vilket gjorde den populär bland produktioner med lägre budget, som nu tvingas jaga alternativa platser. Parkmyndigheten NPS hoppas att staden kan byggas upp igen, och söker enligt Variety stöd från Hollywood för att göra det.

I Ventura County har alla omkring 20 inspelningstillstånd dragits in, även om det mest rör sig om mindre reklaminspelningar.

– Vi är inte en plats för långa produktioner. Vi är en vacker strandinspelningsplats, och nu råkar det vara så att den stranden brinner, säger Kimberly Nilsson, som arbetar med inspelningstillstånd i bland annat Malibu, till THR.