|

Rantanen och Landeskog räddade Colorado

NyhetsbildZoom
Colorados Gabriel Landeskog firar Mikko Rantanens mål i förlängningen. Foto: Jae C Hong/AP/TT
Mikko Rantanen utökade ledningen i poängligan efter 3–4-segern över Anaheim. "Det går bra för vår kedja. Vi sliter och det ger resultat", säger kedjekompisen Gabriel Landeskog.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Rantanen gjorde det avgörande målet i förlängning, framspelad av Landeskog. Svensken såg till att det blev förlängning när han gjorde 3–3 på en styrning av Nathan MacKinnons skott. Det var Landeskogs trettonde mål för säsongen. 

Det var bara en sekund kvar av förlängningen när Rantanen avgjorde i powerplay.

– Han fick på ett fantastiskt skott och ja, det är klart att det känns extra skönt att få vinna på det sättet. Överhuvudtaget är det lovande att vi hela tiden kämpar oss till segrar fast vi på sistone inte fått de starter på matcherna vi vill ha, säger Landeskog till Aftonbladet.

Det var Rantanens åttonde mål i höst och den 32:a poängen totalt. Det ger honom en trepoängsledning i poängligan före kedjekompisen Nathan MacKinnon.

– Det går ju bra för vår kedja, men det är för oss som för alla andra formationer. Det börjar med hårt jobb. Vi sliter och det ger resultat, säger Landeskog.

Coloradokaptenen säger att man inte är förvånad över Rantanens framfart.

– Jag skulle snarare påstå att vi ser det som helt väntat. Redan när jag började spela med honom för något år sedan fick jag Jevgenij Malkin-vibbar och de sitter i. Det är en väldigt bra kille också så vi unnar honom verkligen den här framgången.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan