|

Albin Lee Meldau hyllas med europeiskt pris

NyhetsbildZoom
Albin Lee Meldau är aktuell i TV4:s "Så mycket bättre". Nu tilldelas han den Europeiska Unionens nya pris för populärmusik. Foto: Karl Melander/TT/Arkiv
Albin Lee Meldau tilldelas 5 000 euro i turnéstöd och får även spela på den nederländska festivalen Eurosonic Noorderslag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Albin Lee Meldau var tidigare lite av en doldis för svenska folket, men har blivit ett bekant ansikte för alla som följer årets "Så mycket bättre".

Nu tilldelas singer-songwritern den Europeiska Unionens nya pris för populärmusik, Music moves Europe talent awards. En internationell jury har valt ut tolv vinnare som representerar dagens och morgondagens europeiska sound, där Lee Meldau prisas för ”sitt distinkta sound och råa, genuina vibe”.

Bland de övriga vinnarna finns Bishop Briggs, Lxandra, Pale Waves, Pip Blom, Smerz, Stelartronic, Rosalía, Aya Nakamura, Blackwave, Reykjavíkurdætur och Avec. En av de tolv har chansen att tilldelas publikens pris som presenteras den 16 januari.

Albin Lee Meldau tilldelas 5 000 euro i turnéstöd och får även spela på den nederländska festivalen Eurosonic Noorderslag.

Music moves Europe talent awards ersätter det tidigare priset European border breakers awards.

Kommentarer
|

Elin Blom gör protestlåt om abortlagarna i Alabama – "Väcker starka känslor i mig som kvinna"

Nyhetsbild
Elin Blom spelar in sitt nya debutalbum. Foto: Fredrik Etoall
Terjärvbördiga Elin Blom håller för tillfället på med sitt debutalbum, men den senaste tidens händelser i USA fick henne att tänka om. Nu har hon spelat in en låt som protesterar mot de strikta abortlagarna i USA.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan