Pajuluoma skrev i våras på ett kontrakt av modellen 1+1 och Sport har redan i det här skedet av säsongen bestämt att optionen ska träda i kraft.

Klubben meddelar att Pajuluoma uppfyllt de förväntningar man haft på honom och att den egna produkten visat stort hjärta och tillsammans med tränarteamet och spelarna skapat förutsättningar för att nå framgång i rinken.

Sport har vunnit sju av sina tio senaste matcher och samlat ihop 34 poäng på 22 matcher. 

– Pajuluoma har visat att han kan modern hockey. Utöver det förstår han vikten av att utveckla individer i en ligaklubb av vår storlek. Vi vill fortsätta på den här vägen även nästa säsong, säger sportchefen Markus Jämsä i ett pressmeddelande. 

Pajuluoma kommenterar det hela i en video som Sport publicerat i sin Youtube-kanal.

– Det här känns riktigt bra, säger Pajuluoma.

– Vi hittade ganska snabbt en röd tråd i hur vi ska jobba. Vi ändrade på en del saker och lyfte fram våra värderingar och hur vi ska jobba fram dem tillsammans och förbinda oss till dem. 

Tränaren tycker att det är svårt att mäta hur bra arbetet lyckats. 

– Men förhoppningsvis ska vi kunna gå framåt och utveckla både spelet och individerna ytterligare. Vi behöver till exempel utveckla hur vi tampas med olika motståndare samtidigt som vi hänger med då matcherna blir tuffare. Det gör vi genom att träna så bra som möjligt och genom att varje enskild spelare agerar på rätt sätt varje dag.

Sport har även förlängt kontraktet med assisterande tränaren Sami Tervonen. Han fortsätter i klubben i åtminstone två säsonger till.

Tervonen anslöt till Sport 2015.

– Han har utvecklats hela tiden och har genom det också tagit en allt större roll i tränarteamet. Han har hittat rätt spår i arbetet mot att bli en topptränare och vi vill utan tvekan hålla honom här, säger Markus Jämsä.

Sami Tervonen jobbar bland annat mycket med Sports spel i powerplay.