|

Katy Perry tjänar mest av kvinnliga artisterna

NyhetsbildZoom
Taylor Swift och Katy Perry toppar Forbes lista över de kvinnliga artister som tjänar mest. Arkivbild. Foto: AP/TT
Katy Perry är för närvarande världens bäst betalda kvinnliga artist, enligt en sammanställning av Forbes.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under perioden mellan juni 2017 och juni 2018 lyckades den 34-åriga popsångerskan dra in 83 miljoner dollar, över 750 miljoner kronor. Perry har till stor del sin turné "Witness: the tour" att tacka, då vart och ett av hennes 80 framträdanden drog in över en miljon dollar. Under året tjänade hon dessutom 20 miljoner dollar för sin medverkan i amerikanska "Idol".

På samma lista rör sig sångerskan Taylor Swift upp ett steg från en tredje plats 2017, med hjälp av sina 80 miljoner dollar. Samtidigt får Beyoncé, som var den bäst betalade kvinnan i fjol, nöja sig med 60 miljoner dollar och en tredje plats. På plats fyra och fem hamnar Pink respektive Lady Gaga.

Av listans tio topplaceringar vaktas nio av amerikanska artister. På plats åtta härbärgerar dock den tyska schlagerartisten Helene Fischer, vars album "Farbenspiel" är ett av Tysklands mest sålda någonsin.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan