|

Kulturfonden stöder renoveringen av Wasa Teater

NyhetsbildZoom
Wasa Teater genomgår en omfattande renovering som väntas vara klar i maj 2019. Foto: Mikael Nybacka
Svenska kulturfonden stöder renoveringen av av Wasa Teater med 60 000 euro. Stödet går till teaterns AV-teknik.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är fråga om tilläggsfinansiering från Kulturfonden som tidigare har satsat sammanlagt 1,5 miljoner euro på teaterrenoveringen.

Bidraget på ytterligare 60 000 euro går till Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur för att komplettera teaterns AV-teknik. Efter renoveringen har Wasa Teater modern scenteknik med utmärkt ljus- och ljudåtergivning.

– Vi är glada över det engagemang som funnits kring teaterrenoveringen – österbottningarna har verkligen visat att de stöder sin regionteater, säger Kulturfondens vd Sören Lillkung i ett pressmeddelande. 

De totala kostnaderna för renoveringen går på cirka sju miljoner euro. Wasa Teater har en bred finansieringsbas för projektet med bland annat statsbidrag på 1,5 miljoner euro och bidrag från flera olika stiftelser i Österbotten. 

Wasa Teaters renovering ska vara klar i maj – i god tid före 100-årsjubileet hösten 2019.

Kommentarer
|

De kan gå till final i Melodifestivalen

Nyhetsbild
Rebecka Karlsson framför sitt bidrag "Who I Am" i Melodifestivalens tredje deltävling i Tegera Arena på lördagen. Foto: Claudio Bresciani / TT
Det räckte inte ända fram för The Lovers of Valdaro och Omar Rudberg i årets tredje deltävling i Melodifestivalen. De kvarvarande fem deltagarna tampas nu om två direktplatser till finalen i Stockholm och två platser i Andra chansen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan