|

Kulturfonden stöder renoveringen av Wasa Teater

NyhetsbildZoom
Wasa Teater genomgår en omfattande renovering som väntas vara klar i maj 2019. Foto: Mikael Nybacka
Svenska kulturfonden stöder renoveringen av av Wasa Teater med 60 000 euro. Stödet går till teaterns AV-teknik.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är fråga om tilläggsfinansiering från Kulturfonden som tidigare har satsat sammanlagt 1,5 miljoner euro på teaterrenoveringen.

Bidraget på ytterligare 60 000 euro går till Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur för att komplettera teaterns AV-teknik. Efter renoveringen har Wasa Teater modern scenteknik med utmärkt ljus- och ljudåtergivning.

– Vi är glada över det engagemang som funnits kring teaterrenoveringen – österbottningarna har verkligen visat att de stöder sin regionteater, säger Kulturfondens vd Sören Lillkung i ett pressmeddelande. 

De totala kostnaderna för renoveringen går på cirka sju miljoner euro. Wasa Teater har en bred finansieringsbas för projektet med bland annat statsbidrag på 1,5 miljoner euro och bidrag från flera olika stiftelser i Österbotten. 

Wasa Teaters renovering ska vara klar i maj – i god tid före 100-årsjubileet hösten 2019.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan