|

Erik Riska blir Eki Riski i Kalle Anka: "En ståtligare kopia av mig"

NyhetsbildZoom
Eki Riski till vänster och Erik Riska till höger. Foto: Kollage
Får Eki Riski stryk av Kalle Anka i specialnumret som kommer i december? Det vet inte Erik Riska. Men han gillar Eki Riski: "Han ser stark ut".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I Aku Ankka-tidningen, som är ett specialnummer, spelar Ankeborgs ishockeylag som består av FM-ligans stjärnspelare, och en av dem är Vasa Sports anfallare och lagkapten Erik Riska. Eller Eki Riski, som han heter i tidningen.

– Ja, det är ju det man får börja kalla mig nu, säger Riska.

Det är ingen liten sak att figurera i Kalle Anka.

– Hade någon sagt för 20 år sedan att jag ska vara med i Kalle Anka hade jag inte trott på det. Jag ljuger nog inte när jag säger att jag och mina syskon säkert har 1000 Kalle Anka-tidningar och pocketböcker tillsammans.

Vad vet du om karaktären Eki Riski? Får han stryk av Kalle Anka?

– Ingen aning! Men jag tycker han ser stark ut. Han är en ståtligare kopia av mig, och ser väldigt bra ut.

Specialnumret är ett samarbete mellan FM-ligan och Sanoma Media Finland. En spelare från varje ligalag gästar tidningen, och intäkterna går oavkortat till ligalagens juniorverksamhet.

Tidningen säljs i begränsad upplaga, 100 000 exemplar, och varje lag får en egen pärmbild. De tidningar som Vasa Sport säljer frontas alltså av Eki Riski.

"Jag tycker han ser stark ut. Han är en ståtligare kopia av mig, och ser väldigt bra ut."
Erik Riska
 

– Jag ska köpa en ram för att rama in tidningen och spara den.

Att spara och visa för tvååriga sonen Vilmer när han blir lite äldre.

– Han ska nog få läsa Kalle Anka, om han bara vill. Som jag och min bror Filip brukar säga, vi har lärt oss mer av Kalle Anka än vad vi lärde oss i skolan. Kalle Anka ger mycket allmänbildning, säger Riska.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan