|

Svensk guldyra i matlagnings-VM

NyhetsbildZoom
Svenska kocklandslaget kan titulera sig bäst i värld efter sitt guld i Culinary World Cup i Luxemburg. Singapore kammade hem andraplatsen, medan Norge tog brons. Foto: Per Erik Berglund/Znapshot AB
Ett och ett halvt års förberedelser lönade sig. Sveriges kocklandslag kan nu titulera sig bäst i världen efter sitt guld i Culinary World Cup i Luxemburg. Singapore kammade hem andraplatsen, medan Norge tog brons.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det känns fantastisk. Vi har tränat för det här så länge och så mycket. Det är så skönt att få ett kvitto på att det man gör är rätt och bra, säger förbundskaptenen Fredrik Andersson.

Hela 30 länder tävlade om den prestigefyllda titeln i årets VM. Tävlingen består av två moment, kalla bordet och varmköket – och det svenska kocklandslaget lyckades ta hem topplaceringen i båda tävlingsmomenten.

– Det är extremt tufft i toppen. Vi var fyra-fem lag som slogs om slutvinsten, säger Fredrik Andersson.

Finlands kocklandslag kom på sjätte plats av de 30 deltagande landslagen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan