|

IOK utreder om boxningen ska vara med i OS

Boxningen riskerar att kastas ut från OS-programmet. Zoom
Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Boxningen riskerar att kastas ut från OS-programmet.

Under ett möte i Tokyo tog Internationella olympiska kommittén inget beslut om boxningen ska få vara kvar på OS-programmet eller inte.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I stället öppnar IOK en utredning. Under tiden får inget kval till OS i Tokyo 2020 påbörjas, enligt webbplatsen Inside The Games.

IOK har riktat allvarliga anklagelser mot hur det internationella boxningsförbundet AIBA styrs. Bland annat för att AIBA nyligen valde uzbeken Gafur Rachimov, som enligt USA:s finansdepartement har kopplingar till organiserad brottslighet, till ordförande.

Under OS i Rio blev 36 boxningsledare och domare avstängda på grund av matchfixningsanklagelser. AIBA menar att förbundet gjort nödvändiga förändringar när det gäller bedömningssystemet och att man har stärkt sina finanser, vilket IOK också haft synpunkter på.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan