|

Klart: Mellersta Österbottens förbund får dela ut pengar igen – "En fin nyhet"

NyhetsbildZoom
Utredningen av Mellersta Österbottens förbund är slut och förbundet har fått tillbaka rätten att betala ut EU-stöd. Foto: Tom Johanson
Arbets- och näringsministeriet har gett tillbaka fullmakterna åt Mellersta Österbottens förbund att dela ut EU-pengar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förhandlingarna mellan ministeriet och Mellersta Österbottens förbund har avslutats i dag och MÖF kan nu igen dela ut EU-projektpengar för år 2018 till både nya och pågående projekt.

Landskapsförbundet miste sina fullmakter från början av året på grund av brister i redovisningen. Ministeriet påtalade även att arbetsklimatet inom förbundet inte var bra.

Zoom

Nyvalda landskapsdirektören Jyrki Kaiponen är nöjd över att förbundet igen kan fördela EU-pengar. Foto: Arkiv/Markku Jokela


Enligt ministeriet har nu MÖF gjort ett målmedvetet jobb för att få tillbaka fullmakterna.

– Det här är en fin nyhet och visar att ministeriet litar på de åtgärder Mellersta Österbottens förbund vidtagit. Det är en uppmuntran för oss alla och visar att det jobb vi gjort inte varit förgäves, säger landskapsdirektör Jyrki Kaiponen i ett pressmeddelande från förbundet.

I och med beslutet får förbundet tillgång till drygt 3,4 miljoner euro att fördela för år 2018.  Den 17 december klockan 12 öppnar MÖF för nya ansökningar.

Förbundet räknar också med att ministeriet senare i vinter beviljar MÖF fullmakter för år 2019 och 2020 på sammanlagt drygt 6,3 miljoner euro.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan