|

Klart: Mellersta Österbottens förbund får dela ut pengar igen – "En fin nyhet"

NyhetsbildZoom
Utredningen av Mellersta Österbottens förbund är slut och förbundet har fått tillbaka rätten att betala ut EU-stöd. Foto: Tom Johanson
Arbets- och näringsministeriet har gett tillbaka fullmakterna åt Mellersta Österbottens förbund att dela ut EU-pengar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förhandlingarna mellan ministeriet och Mellersta Österbottens förbund har avslutats i dag och MÖF kan nu igen dela ut EU-projektpengar för år 2018 till både nya och pågående projekt.

Landskapsförbundet miste sina fullmakter från början av året på grund av brister i redovisningen. Ministeriet påtalade även att arbetsklimatet inom förbundet inte var bra.

Nyvalda landskapsdirektören Jyrki Kaiponen är nöjd över att förbundet igen kan fördela EU-pengar. Foto: Arkiv/Markku Jokela


Enligt ministeriet har nu MÖF gjort ett målmedvetet jobb för att få tillbaka fullmakterna.

– Det här är en fin nyhet och visar att ministeriet litar på de åtgärder Mellersta Österbottens förbund vidtagit. Det är en uppmuntran för oss alla och visar att det jobb vi gjort inte varit förgäves, säger landskapsdirektör Jyrki Kaiponen i ett pressmeddelande från förbundet.

I och med beslutet får förbundet tillgång till drygt 3,4 miljoner euro att fördela för år 2018.  Den 17 december klockan 12 öppnar MÖF för nya ansökningar.

Förbundet räknar också med att ministeriet senare i vinter beviljar MÖF fullmakter för år 2019 och 2020 på sammanlagt drygt 6,3 miljoner euro.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan