Hans Snellman kandiderar för SFP i riksdagsvalet

NyhetsbildZoom
Hans Snellman kandiderar i riksdagsvalet för SFP i Österbotten. Foto: Arkiv
I samband med kretsstyrelsemötet tisdagen den 4 december nominerade SFP i Österbotten Hans Snellman som riksdagsvalskandidat. 
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är viktigt att vi stärker samarbete inom olika sektorer mellan samtliga tre landskap i Österbotten. Målet ska vara att bli landets mest framgångsrika ekonomiområde med fokus på en nordisk dimension av samverkan, säger Snellman.

Medborgarnas grundlagsenliga fri- och rättigheter bör tryggas i alla dess former nu och framöver, inte minst den språkliga servicen inom olika förvaltningsområden.

Hela kustområdet har ett aktivt näringsliv och Snellman vill jobba för att skapa rätta förutsättningar för företagen att växa.

– Arbets- och näringslivets och ekonomisk tillväxt skapas genom väl utbyggd infrastruktur, hög nivå på utbildning och en välmående befolkning, säger Snellman.

Ytterligare vill Snellman arbeta för ett mer inkluderande samhälle.

–  Alla människor oberoende språk, ålder eller var man kommer ifrån ska känna sig trygga och en del av samhället. Vi måste bli bättre på att inkludera invandrare och personer med uppehållstillstånd, ungdomar och arbetslösa i samhället, säger Snellman.

SFP lokalavdelning i Karleby stöder Snellmans kandidatur i riksdagsvalet 2019. 

– Snellmans erfarenhet av statlig, kommunal och kyrklig förvaltning och ledarskap ger honom goda förutsättningar att sköta förtroendeuppdrag. Vi stöder varmt hans kandidatur, säger Brit Stenman, viceordförande i Karleby lokalavdelning.

Tidigare har SFP i Österbotten nominerat Kari Harju, Anna-Maja Henriksson, Christoffer Ingo, Ida-Marie Jungell, Leena Nikkari-Östman, Anders Norrback, Mikko Ollikainen, Niclas Sjöskog, Sari Somppi, Ulf Stenman och Joakim Strand till kandidater i riksdagsvalet 2019.

Kommentarer
|

Fortfarande aktiva vid fyllda 90 år, "Kaitbacka bästa stället i världen"

Nyhetsbild
Telma och Harry Byskata är fulla av livsglädje och fortfarande aktiva vid fyllda 90 år. Foto: Jonas Brunnström
Det är nära till skrattet i soffan hos Telma och Harry Byskata i Terjärv. Livsglädjen och humorn finns fortfarande där.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Fortfarande aktiva vid fyllda 90 år, "Kaitbacka bästa stället i världen"

KRONOBY Det är nära till skrattet i soffan hos Telma och Harry Byskata i Terjärv. Livsglädjen och humorn finns fortfarande där.

Nyhetsbild
Lokalt

Nybliven 50-åring gillar att jobba strategiskt – "Jag är lyckligt lottad"

PEDERSÖRE Ett stort samhällsintresse har lett kommundirektör Stefan Svenfors dit han är i dag. Genom en nyinrättad stipendiefond vill han sporra unga att engagera sig i samhället.

Nyhetsbild
Lokalt

Internetforskare: "Vi måste stöda barn i tveksamma miljöer"

JAKOBSTAD Internet- och pedagogikforskare vill lugna ner tonläget kring barn och skärmar. I Jakobstad talade Elza Dunkels inför fler än 200 föräldrar.

Nyhetsbild
Inrikes

Händer i dag: Grundlagsutskottet fortsätter granska vårdreformen

Tiden blev för knapp förra veckan – grundlagsutskottet fortsätter i dag att granska lagpaketet om vård- och landskapsreformen. Men det börjar vara tajt om tid för att den sittande riksdagen ska hinna behandla reformen.

Mest läst senaste veckan