|

Erik Nygård tog emot dirigentpris

NyhetsbildZoom
Dirigenten och violinisten Erik Nygård har tilldelats dirigentpriset ur Kurt-Erik Långbackas fond. Foto: Arkiv/Lisbeth Rosenback
Kronoby manskörs tidigare dirigent Erik Nygård har fått Kurt Långbacka-priset. Detta för att han som ung och lovande dirigent inte räds att ta sig an nya utmaningar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Erik Nygård tog emot dirigentpriset ur Kurt-Erik Långbackas fond i samband med sin egen konsert i Vasa lördagen den 1 december.

I nomineringen konstaterade man att: "Erik Nygård är en ung, kunnig och lovande dirigent som inte räds att ta sig an nya utmaningar och kontinuerligt fortbildar sig inom dirigering. Nygård dirigerar allt från körer till orkestrar och lyckas engagera och motivera amatörmusiker till fina musikaliska prestationer. Därtill är Nygård en drivande kraft i förbundets stråkmusikutskott.”

Erik Nygård, som även är violinist, har studerat orkesterledning för Alf Nybo i Helsingfors. Han har deltagit i kapellmästarkurser och körledarkurser och bildat sin egen orkester, Erik Nygårds Orkester. Detta i syfte att samla stråkmusiker från hela Svenskfinland till 1-2 satsningar per läsår.

Erik Nygård, som bor i Oravais, var Kronoby manskörs dirigent från 2016 till våren 2018.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan