|

Erik Nygård tog emot dirigentpris

NyhetsbildZoom
Dirigenten och violinisten Erik Nygård har tilldelats dirigentpriset ur Kurt-Erik Långbackas fond. Foto: Arkiv/Lisbeth Rosenback
Kronoby manskörs tidigare dirigent Erik Nygård har fått Kurt Långbacka-priset. Detta för att han som ung och lovande dirigent inte räds att ta sig an nya utmaningar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Erik Nygård tog emot dirigentpriset ur Kurt-Erik Långbackas fond i samband med sin egen konsert i Vasa lördagen den 1 december.

I nomineringen konstaterade man att: "Erik Nygård är en ung, kunnig och lovande dirigent som inte räds att ta sig an nya utmaningar och kontinuerligt fortbildar sig inom dirigering. Nygård dirigerar allt från körer till orkestrar och lyckas engagera och motivera amatörmusiker till fina musikaliska prestationer. Därtill är Nygård en drivande kraft i förbundets stråkmusikutskott.”

Erik Nygård, som även är violinist, har studerat orkesterledning för Alf Nybo i Helsingfors. Han har deltagit i kapellmästarkurser och körledarkurser och bildat sin egen orkester, Erik Nygårds Orkester. Detta i syfte att samla stråkmusiker från hela Svenskfinland till 1-2 satsningar per läsår.

Erik Nygård, som bor i Oravais, var Kronoby manskörs dirigent från 2016 till våren 2018.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan