Problem på Arlanda orsakar förseningar

NyhetsbildZoom
Problem med en markradar orsakar förseningar i flygtrafiken. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Arkiv
En markradar på Arlanda har slutat fungera vilket ställer till problem för flygtrafiken runt om i Sverige, skriver Aftonbladet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En markradar på Arlanda har slutat fungera vilket ställer till problem för flygtrafiken runt om i landet, skriver Aftonbladet. Trafiken går, men med förseningar, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia, till TT.

– Vi har förseningar på ankommande och avgående flyg, vilket beror på tekniska problem med markradarn som hanterar flygplansrörelser på marken.

Flygplanens landningstillstånd på Arlanda skjuts fram och förseningar drabbar flyg över hela landet. Det tidigare besvärliga väderläget med dimma över Stockholm har lättat, men förseningarna kvarstår.

– Vi har förseningar mellan 20 minuter och en timme ungefär. Men plan startar och landar, säger Robert Pletzin.

Det finns ingen prognos för när trafiken kan återgå till det normala.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan