Problem på Arlanda orsakar förseningar

NyhetsbildZoom
Problem med en markradar orsakar förseningar i flygtrafiken. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Arkiv
En markradar på Arlanda har slutat fungera vilket ställer till problem för flygtrafiken runt om i Sverige, skriver Aftonbladet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En markradar på Arlanda har slutat fungera vilket ställer till problem för flygtrafiken runt om i landet, skriver Aftonbladet. Trafiken går, men med förseningar, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia, till TT.

– Vi har förseningar på ankommande och avgående flyg, vilket beror på tekniska problem med markradarn som hanterar flygplansrörelser på marken.

Flygplanens landningstillstånd på Arlanda skjuts fram och förseningar drabbar flyg över hela landet. Det tidigare besvärliga väderläget med dimma över Stockholm har lättat, men förseningarna kvarstår.

– Vi har förseningar mellan 20 minuter och en timme ungefär. Men plan startar och landar, säger Robert Pletzin.

Det finns ingen prognos för när trafiken kan återgå till det normala.

Kommentarer
|

OECD tror Portugal klår EU-prognosen

Nyhetsbild
Portugals regering, med premiärminister Antonio Costa, klarar i princip sitt tillväxtmål för 2019 enligt den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD. Arkivbild. Foto: Petros Karadjias
Exportindustrins tillväxt bromsar in i Portugal, men ett lyft för investeringar beräknas göra att landets BNP-tillväxt i år hamnar på 2,1 procent, enligt den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Fortfarande aktiva vid fyllda 90 år, "Kaitbacka bästa stället i världen"

KRONOBY Det är nära till skrattet i soffan hos Telma och Harry Byskata i Terjärv. Livsglädjen och humorn finns fortfarande där.

Nyhetsbild
Lokalt

Nybliven 50-åring gillar att jobba strategiskt – "Jag är lyckligt lottad"

PEDERSÖRE Ett stort samhällsintresse har lett kommundirektör Stefan Svenfors dit han är i dag. Genom en nyinrättad stipendiefond vill han sporra unga att engagera sig i samhället.

Nyhetsbild
Lokalt

Internetforskare: "Vi måste stöda barn i tveksamma miljöer"

JAKOBSTAD Internet- och pedagogikforskare vill lugna ner tonläget kring barn och skärmar. I Jakobstad talade Elza Dunkels inför fler än 200 föräldrar.

Nyhetsbild
Inrikes

Händer i dag: Grundlagsutskottet fortsätter granska vårdreformen

Tiden blev för knapp förra veckan – grundlagsutskottet fortsätter i dag att granska lagpaketet om vård- och landskapsreformen. Men det börjar vara tajt om tid för att den sittande riksdagen ska hinna behandla reformen.

Mest läst senaste veckan