Skjutningen har ägt rum nära en julmarknad på ett av stadens torg, Place Kleber, enligt brittiska BBC. Stora delar av stadens centrala delar har spärrats av och lokaltrafiken har stoppats.  Vid 23-tiden rapporterade  AFP att polisen att känner till skyttens identitet och att han jagas. 

Skottlossningen ska ha ägt rum på flera platser vid 20-tiden. En ensam gärningsman ska ha öppnat eld på gatan rue des Grandes-Arcades, där minst två personer ska ha träffats. Skytten ska sedan ha begett sig en bit bort och avfyrat ytterligare skott, enligt lokaltidningen l'Alsace.

Stora delar av stadens centrala delar har spärrats av och lokaltrafiken har stoppats. EU-parlamentet stängdes som en försiktighetsåtgärd när uppgifterna om skjutningen blev kända. 

Polisen har via Twitter informerat allmänheten om en pågående händelse och uppmanar dem att inte lita på falska rykten, rapporterar The Guardian.

Europaparlamentarikern Miapetra Kumpula-Natri från Vasa skriver om händelsen på twitter. Hon befann sig på middag ute på restaurang när skottlossningen skedde. Hennes medarbetare Matti Niemi hörde till de som hamnade på insidan när EU-parlamentet stängdes.