Mulvaney medverkar ofta i pratshower i tv och försvarar Trumps politik.

"Mick har gjort ett utomordentligt jobb i regeringen", skriver Trump på Twitter om Mulvaneys insats vid Vita husets förvaltnings- och budgetbyrå (OMB).

I början av december tillkännagav Trump att den nuvarande stabschefen John Kelly kommer att lämna sin post vid årsskiftet. Han är den senaste i en lång rad ministrar och andra högt uppsatta befattningshavare som tvingats bort eller självmant lämnat presidentens innersta krets.

Mulvaney tillsätts några timmar efter att New Jerseys förre guvernör Chris Christie, som varit ett av toppnamnen till posten, dragit sig ur.

I en intervju med Fox tidigare i veckan sade Trump att hans idealkandidat var "någon som är stark, men jag vill ha någon som tänker som jag".

Två namn som fortfarande finns med i spekulationerna kring vem som ska bli Trumps permanente stabschef är presidentens svärson och rådgivare Jared Kushner och USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer. Det kan också bli så att Mulvaneys tillsättande blir en permanent lösning.

Posten som stabschef beskrivs ibland som den högsta som kan nås i Vita huset utan att ställa upp i ett val.

Tv-kanalen Fox News rapporterade redan i våras om rykten att Trump ville ersätta Kelly med Mulvaney.

Ett namn som många trodde skulle bli Trumps första val till posten, Nick Ayres, meddelade förra helgen att han inte var intresserad av jobbet. Den 36-årige republikanen arbetar som stabschef för vicepresident Mike Pence.