|

"Star citizen" får ny storinvesterare

NyhetsbildZoom
En konceptbild från "Star citizen". Pressbild. Foto: Cloud Imperium/TT
Det jättelika gräsrotsfinansierade spelprojektet "Star citizen" har fått in nya storfinansiärer.  Det uppger Chris Roberts, vd och ordförande för Cloud Imperium, som driver satsningen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Clive Calder och hans son Keith Calder, som båda är aktiva i nöjesindustrin på olika sätt, går in med 46 miljoner dollar för tio procent av aktierna i bolaget, skriver Robers i ett öppet brev.

Roberts började samla in pengar till sitt projekt "Star citizen" 2012, med ambitionen att släppa ett färdigt spel 2014. Sju år och hisnande 211 miljoner dollar senare har projektet vuxit utanför alla breddar, och består nu av flerspelarspelet "Star citizen" och ensamspelarspelet "Squadron 42", som båda är långt i från färdiga.

Enligt Roberts väntas "Squadron 42" innehållsmässigt vara klart i slutet av nästa år, för att då först släppas i en tidig version (alfa) och i mitten av 2020 som en mer komplett, men inte slutgiltig, version (beta).

Roberts skriver också att 500 personer arbetar på spelen, och några av skådespelarna i "Squadron 42" är Henry Cavill ("Man of steel"), Gillian Anderson ("Arkiv X"), Gary Oldman ("Darkest hour") och Mark Hamill ("Star wars").

Pengarna som investerarna går in med ska användas för att marknadsföra "Star citizen" och "Squadron 42".

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan