|

Se Venedig – men betala först

NyhetsbildZoom
Vill du åka gondol på Canal Grande i Venedig? Nu kommer du att behöva betala entréavgift till stadskärnan. Foto: Alexey Popov/Adobe Stock
Alla som besöker Venedig ska i fortsättningen betala en extra skatt, något liknande en entréavgift, meddelar stadens fullmäktige.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Skatten, eller entréavgiften, ska hjälpa staden att betala för städning och säkerhet.

– Kostnaderna för renhållning och säkerhet i den historiska stadskärnan är avsevärda och har under årens lopp bekostats av Venedigborna själva, säger stadens borgmästare Luigi Brugnaro till tidningen La Repubblica.

Alla som besöker staden, oavsett om det bara är för en dagstripp eller för flera dagar, kommer att behöva betala avgiften. Enligt The Guardian kan den som gör en dagstur in i den gamla staden få betala mellan 2,5 och 10 euro, beroende på vilken tid på året besöket görs.

Avgiften kommer att införas den 1 juli 2019 enligt stadens beslut. I dag betalar turister som stannar över natten i Venedig en särskild skatt. En liknande besöksskatt finns på den italienska ön Elba.

Kommentarer
|

Upplev det goda livet på Mexikos västkust

Nyhetsbild
Gamla Puerto Vallarta är en härlig mix av kullerstensgränder, vackra kyrkor och den långa strandpromenaden El Malecon. Foto: Diego Grandi/Shutterstock
På Mexikos coola Stilla havskust lever den genuina kulturen fortfarande i varje vitmenat gathörn, varje guldskimrande sandkorn och varje tugga pinfärsk ceviche. Vi har besökt Puerto Vallarta, varit hemma hos Liz Taylor och testat den lokala tequilan raicilla som sägs bota det mesta.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Inga nya vindkraftverk byggdes 2018, men nu investeras det igen

Det byggdes inga nya vindkraftverk i Finland 2018, men vindkraftens årsproduktion ökade med över 20 procent. Över 40 procent av vindkraftverken finns i norra Österbotten.

Nyhetsbild
Lokalt

Yle: Infekterat i Solf församling – gammal konflikt säger förra kyrkoherden

SOLF Anställda och kyrkoherden har inte kommit överens i Solf församling. Onödigt gå till Yle med gammal konflikt, tycker tidigare kyrkoherden om bråket.

Nyhetsbild
Kultur

En av Sveriges mest hyllade hårdrockgrupper spelar i Vasa

Sångerskan Johanna Sadonis har kallats "en av den samtida rockscenens starkast lysande stjärnor". Hennes band Lucifer har konsert i Vasa på fredag.

Nyhetsbild
Inrikes

Lohela: Jag stöder Liike Nyt och tänker rösta mot vårdreformen

Riksdagsledamot Maria Lohela (Blå) lämnar Blå framtid och ger sitt stöd till Liike Nyt. Men hon ställer inte upp i valet.

Mest läst senaste veckan