|

Se Venedig – men betala först

NyhetsbildZoom
Vill du åka gondol på Canal Grande i Venedig? Nu kommer du att behöva betala entréavgift till stadskärnan. Foto: Alexey Popov/Adobe Stock
Alla som besöker Venedig ska i fortsättningen betala en extra skatt, något liknande en entréavgift, meddelar stadens fullmäktige.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Skatten, eller entréavgiften, ska hjälpa staden att betala för städning och säkerhet.

– Kostnaderna för renhållning och säkerhet i den historiska stadskärnan är avsevärda och har under årens lopp bekostats av Venedigborna själva, säger stadens borgmästare Luigi Brugnaro till tidningen La Repubblica.

Alla som besöker staden, oavsett om det bara är för en dagstripp eller för flera dagar, kommer att behöva betala avgiften. Enligt The Guardian kan den som gör en dagstur in i den gamla staden få betala mellan 2,5 och 10 euro, beroende på vilken tid på året besöket görs.

Avgiften kommer att införas den 1 juli 2019 enligt stadens beslut. I dag betalar turister som stannar över natten i Venedig en särskild skatt. En liknande besöksskatt finns på den italienska ön Elba.

Kommentarer
|

Sicilien ett himmelrike för den som vill upptäcka spännande sötsaker

Nyhetsbild
Caffé Sicilia i Noto är ett av Italiens främsta kaféer. Foto: TT/Annika Goldhammer
Dessert till frukost, rå choklad och basilikaglass – på den italienska ön Sicilien väntar en rad udda upptäckter för sötsugna.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan