|

Österbottens förbund kräver smidigare tågförbindelser till Helsingfors

NyhetsbildZoom
Österbottens förbund anser att stambanan måste utvecklas vilket kan hjälpa att nå Finlands klimatmål. Foto: SPT/SPT
I ett ställningstagande skriver ett femton kommun- och landskapsdirektörer att de förlorar stora summor pengar på grund av att avsnitt på stambanan är i dåligt skick.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tågförbindelserna borde utvecklas så att man kommer på en timme mellan Tammerfors och Helsingfors och att restiderna på hela stambanan förkortas. Därför behövs stora investeringar, enligt ett ställningstagande som femton kommun- och landskapsdirektörer undertecknat.

"Vi behöver satsningar som ökar människors möjligheter att få jobb. Satsningar, som möjliggör smidigare transporter av både människor och gods, som hjälper oss att uppnå Finlands ambitiösa klimatmål" skriver Österbottens förbund i ett pressmeddelande.

Enligt ställningstagandet förlorar landskapen ansenliga summor pengar på grund av avsnitt på banan som är i dåligt skick. Därför behövs reparation, utveckling och fler spår.

Kommentarer

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Åtta söker rektorstjänst i Zachariasskolan – fem kallas till intervju

NYKARLEBY Tjänsten som biträdande rektor för Zachariasskolan i Nykarleby har i den andra ansökningsrundan lockat åtta sökande.

Nyhetsbild
Lokalt

Jussi Halla-aho: "Motiverat att ge Vasa centralsjukhus omfattande jour"

Att styra patienter från Vasa till Seinäjoki är inte en bra lösning, säger Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho. Han kallar upplägget för "föråldrad centerpartistisk politik".

Nyhetsbild
Lokalt
9

Vasa centralsjukhus vill stoppa patientströmmar till Karleby – "en kamp om själar"

JAKOBSTAD Allt fler patienter i Jakobstadsregionen vårdas i Karleby. Lösningen är dyr för kommunerna. Vasa centralsjukhus försöker stoppa utvecklingen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

En perfekt mix av utmaningar och möjligheter

ANNONS FRÅN NOVIA

Yrkeshögskolan Novia erbjuder högklassig utbildning på svenska, på fyra olika orter. - Jag är nöjd med studierna och alla de möjligheter de gett mig, säger Olya Tsikhanchuck.

Mest läst senaste veckan