|

Österbottens förbund kräver smidigare tågförbindelser till Helsingfors

NyhetsbildZoom
Österbottens förbund anser att stambanan måste utvecklas vilket kan hjälpa att nå Finlands klimatmål. Foto: SPT/SPT
I ett ställningstagande skriver ett femton kommun- och landskapsdirektörer att de förlorar stora summor pengar på grund av att avsnitt på stambanan är i dåligt skick.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tågförbindelserna borde utvecklas så att man kommer på en timme mellan Tammerfors och Helsingfors och att restiderna på hela stambanan förkortas. Därför behövs stora investeringar, enligt ett ställningstagande som femton kommun- och landskapsdirektörer undertecknat.

"Vi behöver satsningar som ökar människors möjligheter att få jobb. Satsningar, som möjliggör smidigare transporter av både människor och gods, som hjälper oss att uppnå Finlands ambitiösa klimatmål" skriver Österbottens förbund i ett pressmeddelande.

Enligt ställningstagandet förlorar landskapen ansenliga summor pengar på grund av avsnitt på banan som är i dåligt skick. Därför behövs reparation, utveckling och fler spår.

Kommentarer

Problem då tusentals bilar kör undantagsrutt

Nyhetsbild
Korsningen Pedersesplanaden-Paul Hallvars gata ska nu svälja den trafik som annars går längs Västerleden. Foto: Jonas Brunnström
Västerledens avstängning ökar trycket på korsningen Pedersesplanaden-Paul Hallvars gata – i söndags skadades en motorcyklist allvarligt.

Mest läst senaste veckan