|

Österbottens förbund kräver smidigare tågförbindelser till Helsingfors

NyhetsbildZoom
Österbottens förbund anser att stambanan måste utvecklas vilket kan hjälpa att nå Finlands klimatmål. Foto: SPT/SPT
I ett ställningstagande skriver ett femton kommun- och landskapsdirektörer att de förlorar stora summor pengar på grund av att avsnitt på stambanan är i dåligt skick.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tågförbindelserna borde utvecklas så att man kommer på en timme mellan Tammerfors och Helsingfors och att restiderna på hela stambanan förkortas. Därför behövs stora investeringar, enligt ett ställningstagande som femton kommun- och landskapsdirektörer undertecknat.

"Vi behöver satsningar som ökar människors möjligheter att få jobb. Satsningar, som möjliggör smidigare transporter av både människor och gods, som hjälper oss att uppnå Finlands ambitiösa klimatmål" skriver Österbottens förbund i ett pressmeddelande.

Enligt ställningstagandet förlorar landskapen ansenliga summor pengar på grund av avsnitt på banan som är i dåligt skick. Därför behövs reparation, utveckling och fler spår.

Kommentarer

Äldre dricker mer, unga mindre

Nyhetsbild
Alko har snart inte längre monopol på starköl och andra 5,5-procentiga drycker. Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva
Finland är ett ölland, hälften av de drygt tio litrarna ren alkohol som finländarna konsumerar årligen består av mellanöl.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Äldre dricker mer, unga mindre

Jakobstad Finland är ett ölland, hälften av de drygt tio litrarna ren alkohol som finländarna konsumerar årligen består av mellanöl.

Nyhetsbild
Lokalt

Hovrätten sänkte straff – misshandel efter våldtäkter var inte grov

I RÄTTEN En man i Karleby våldtog en kvinna brutalt flera gånger. När han sedan slog henne över hela kroppen menar hovrätten att det inte var grov misshandel.

Nyhetsbild
Lokalt

Docent i teologi Patrik Hagman: "Den stora frågan är hur vi ska se på Bibeln"

Prästernas uttalanden om homosexualitet kan inte reduceras till en fråga om hyfs och pli, anser docenten i teologi Patrik Hagman. Frågan är om det ens handlar om tro.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan