|

Polisen delade video: Polisbil kör rakt in i en älg

NyhetsbildZoom
Polisinrättningen i sydöstra Finland har delat en video där en polisbil kör i hög hastighet rakt in i en älg. Foto: Skärmdump från Instagram.
På grund av en mötande bil hade polisen stängt av helljusen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisinrättningen i sydöstra Finland har delat en video på Instagram tagen med kameran på en polisbil. På filmen visas en polisbil som kolliderar med en älg som är på väg över vägen.

 

Videon är från 29 december, polisbilen kör på ett område med varning för älgar och har sänkt hastigheten från 100 till 80 kilometer i timmen. På grund av en mötande bil är helljusen släckta. Enligt polisen avlivades älgen genast på grund av skadorna, medan älgkalven klarade sig utan skador.

Enligt polisen ska man sakta ner om man ser en älg och försöka väja bakom djuret. Vid lägre hastigheter minskar risken för att skada sig eller dö i en krock. Sydöstra Finlands polisinrättning fick 122 anmälningar om älgkrockar år 2018.

Kommentarer
|

Veckans quiz: Har du koll på vem som styr?

Nyhetsbild
Maktens boningar har olika skepnader. Riksdagshuset i Helsingfors byggdes 1926–1931. Foto: Catariina Salo/SPT
Veckans SPT-quiz handlar om parlament i olika länder.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Jakobstads stadsplanearkitekt slutar

JAKOBSTAD. Pekka Elomaa har bara sju arbetsdagar kvar som stadsplanearkitekt i Jakobstad. Efter drygt 6 år på posten slutar han officiellt i början av februari.

Nyhetsbild
Lokalt

Mässlingsnotan klar: "Hellre skulle vi gjort andra saker för pengarna"

JAKOBSTAD På Malmska kostade mässlingsutbrottet närmare 50 000 euro. För kommunerna tillkommer ännu kostnader för patienter som vårdades på sjukhuset i Karleby.

Nyhetsbild
Ekonomi

Bengt Kronqvist: Många Amerägare i Jakobstadsregionen

JAKOBSTAD. Bengt Kronqvist uppskattar att det finns hundratals lyckliga Amerägare i Jakobstadsregionen som i mars får ett stinnare bankkonto när bolaget blir uppköpt från börsen. Själv är Jakobstadsbon en av dem.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan