|

Kevin Spacey i rätten i dag

NyhetsbildZoom
Kevin Spacey. Foto: Jordan Strauss/AP/ TT
Skådespelaren anklagas för att ha ofredat en 18-årig man på en bar – nekar till brott.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Skådespelaren Kevin Spacey måste infinna sig i domstol på ön Nantucket i Massachusetts senare i dag måndag. Där ska han höras av en domare med anledning av att han anklagas för att ha ofredat en 18-årig man på en bar 2016.

Spacey, som nekar till brott, har tidigare bett om att få slippa dyka upp vid domstolsförhandlingen med motiveringen att det skulle "förstärka den negativa publicitet som redan genererats i samband med detta ärende". Det avslogs dock av domaren och därmed måste Spacey närvara personligen.

Detta är det första åtalet mot Spacey som lett till rättegång. Totalt har omkring 30 män riktat anklagelser mot honom sedan metoo-rörelsen drog igång i slutet av 2017. Sedan dess har bland annat hans rollfigur klippts bort från filmen "All the money in the world" och han har fått sparken från sin huvudroll som Frank Underwood i tv-serien "House of cards".

Kommentarer
|

Bo tänker ut dikter medan han promenerar med hunden – är aktuell med ny bok

Nyhetsbild
Största delen av bilderna som finns med i Bo Isomaas nya bok har han tagit sedan hans förra bok kom ut för drygt ett år sedan. Foto: Jessica Poikkijoki
I en haiku låter sig evigheten fångas i ett ögonblick, så också i fotografiet. Vad kunde väl vara naturligare än att kombinera konstformerna.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan