|

Kevin Spacey i rätten i dag

NyhetsbildZoom
Kevin Spacey. Foto: Jordan Strauss/AP/ TT
Skådespelaren anklagas för att ha ofredat en 18-årig man på en bar – nekar till brott.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Skådespelaren Kevin Spacey måste infinna sig i domstol på ön Nantucket i Massachusetts senare i dag måndag. Där ska han höras av en domare med anledning av att han anklagas för att ha ofredat en 18-årig man på en bar 2016.

Spacey, som nekar till brott, har tidigare bett om att få slippa dyka upp vid domstolsförhandlingen med motiveringen att det skulle "förstärka den negativa publicitet som redan genererats i samband med detta ärende". Det avslogs dock av domaren och därmed måste Spacey närvara personligen.

Detta är det första åtalet mot Spacey som lett till rättegång. Totalt har omkring 30 män riktat anklagelser mot honom sedan metoo-rörelsen drog igång i slutet av 2017. Sedan dess har bland annat hans rollfigur klippts bort från filmen "All the money in the world" och han har fått sparken från sin huvudroll som Frank Underwood i tv-serien "House of cards".

Kommentarer
|

Senni Pakanen från Karleby tävlar i "The Voice of Finland": "Det är en fantastisk erfarenhet"

Nyhetsbild
Senni Pakanen valde att sjunga en sång som hon sjungit tidigare och som betyder mycket för henne, "Sun särkyä anna mä en". Foto: Saku Tiainen
Senni Pakanen har stått på scen och sjungit inför publik många gånger förr. Men att göra det i "The Voice of Finland" var något alldeles extra.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan