|

Tävlingarna i S:t Anton ställs in – tre meter snö och lavinfara

NyhetsbildZoom
Österrike har täckts av ett snötäcke som är upp till tre meter djupt. Foto: Lehtikuva/AFP/Harald Schneider
Helgens alpina damtävlingar i S:t Anton i Österrike ställs in. Snön har vräkt ned och dessutom är det risk för laviner i området.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De planerade loppen i super G och störtlopp kan inte arrangeras som tänkt. Det meddelar Fis, det internationella skidförbundet, på sin webbplats.

Storas mängder snö, nära tre meter, har fallit över S:t Anton med omnejd och mer väntas i dagarna.

"Det finns en risk för laviner och funktionärernas och pistarbetarnas säkerhet kan inte garanteras", skriver Fis i ett pressmeddelande.

Var och när de inställda tävlingarna körs är ännu inte bestämt.

Det blir ingen comeback för Lindsey Vonn i S:t Anton. Kraftigt snöande stoppar helgens tävlingar. Arkivbild. Foto: Marco TrovatiAmerikanskan Lindsey Vonn planerade att göra comeback efter skada i S:t Anton men återkomsten skjuts nu fram.

"Det är faktiskt inget dåligt med det. Mer träning och förhoppningsvis fler tävlingar i Cortina och Garmisch-Partenkirchen", skriver hon på Twitter.

Kommentarer
|

William Nylander: Man är förbannad

Nyhetsbild
William Nylander bevittnar hur Patric Hörnqvists 1–2-mål i första perioden, efter att pucken studsat via Henri Jokiharju, blir till. Efter matchen var Nylander förargad. Foto: Lehtikuva/Jussi Nukari
Ilska, besvikelse och tomhet. Trots känslorna försökte Tre Kronor-spelarna sätta ord på kvartsfinalförlusten mot Finland i Kosice.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan