|

Tävlingarna i S:t Anton ställs in – tre meter snö och lavinfara

NyhetsbildZoom
Österrike har täckts av ett snötäcke som är upp till tre meter djupt. Foto: Lehtikuva/AFP/Harald Schneider
Helgens alpina damtävlingar i S:t Anton i Österrike ställs in. Snön har vräkt ned och dessutom är det risk för laviner i området.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De planerade loppen i super G och störtlopp kan inte arrangeras som tänkt. Det meddelar Fis, det internationella skidförbundet, på sin webbplats.

Storas mängder snö, nära tre meter, har fallit över S:t Anton med omnejd och mer väntas i dagarna.

"Det finns en risk för laviner och funktionärernas och pistarbetarnas säkerhet kan inte garanteras", skriver Fis i ett pressmeddelande.

Var och när de inställda tävlingarna körs är ännu inte bestämt.

Det blir ingen comeback för Lindsey Vonn i S:t Anton. Kraftigt snöande stoppar helgens tävlingar. Arkivbild. Foto: Marco TrovatiAmerikanskan Lindsey Vonn planerade att göra comeback efter skada i S:t Anton men återkomsten skjuts nu fram.

"Det är faktiskt inget dåligt med det. Mer träning och förhoppningsvis fler tävlingar i Cortina och Garmisch-Partenkirchen", skriver hon på Twitter.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Marja Raks nya kollektion är klar: "Roligt att vara igång igen"

JAKOBSTAD Stilen är den samma som förr. Marja Raks nya kollektion bär hennes eget namn och kläderna kommer i första hand tillverkas enligt beställning.

Nyhetsbild
Ekonomi

Undersökning: Nyheter om aktuella samhällsfrågor som berör dem själva intresserar unga

Unga i åldern 18–34 läser mest nyheter som på olika sätt handlar om framtiden, visar en ny utredning.

Nyhetsbild
Lokalt

Sex kandidater blev tre – ÅA väljer ny rektor senast i mars

Sex kandidater har intervjuats för jobbet som rektor för Åbo Akademi. Tre av dem går nu vidare till nästa valomgång.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan