Karleby stad sätter in mer resurser för att röja efter stormen

NyhetsbildZoom
Nyårsdagens storm gick hårt åt många träd och Karleby stad har ett drygt jobb med röjning just nu. Den här bilden är från Öja. Foto: Kerstin Åsvik-Boström
Karleby stad uppmanar stadsborna att ha tålamod med stadens röjning av stormfällda träd efter nyårsstormen. Mer resurser sätts nu in.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Från stadens håll meddelar man att röjningen tar tid och att tålamod därför krävs av stadsborna. Men man lovar att mer resurser sätts in nästa vecka för att påskynda arbetet.

Stadens skogstjänster har den här veckan inlett arbetet i stadens södra del. Den här veckan fortsätter arbetet i Halkokari och Vikå och i slutet av nästa vecka står Kaustar, Linnusperä och Trullön i tur. Uppskattningsvis kan arbetet med att röja stormfällda träd i Yxpila, Björkhagen, Kvikant, Rytibacken och Hällskär inledas om två veckor. När det gäller Sandhagen och Harrbåda beror röjningen både på snöläget och skidföret. Eventuellt röjs de stormfällda träden där först till våren.

Staden påminner också om att träd som lossnat från roten på grund av stormen fortfarande kan falla. Därför lönar det sig att ännu ge akt på omgivningen.

Om faran anses vara akut ska man ringa 112. Ligger ett träd mot en elledning ska Karleby Energis jour kontaktas. Om träd fallit på områden som ägs av staden, som till exempel i skogar eller parker, ska stadens skogstjänster meddelas om saken. I meddelandet är det bra att nämna vad som hänt, var och om situationen medför omedelbar olägenhet. Om träd fallit över vägar eller gång- och cykelvägar kan också vägmästaren kontaktas.

På privat mark beslutar varje markägare själv om röjningen av sina egna stormfällda träd.

Kommentarer

Docent i teologi Patrik Hagman: "Den stora frågan är hur vi ska se på Bibeln"

Nyhetsbild
Konservativas fördömande av homosexualitet har troligen andra förklaringar än trosuppfattning, anser Patrik Hagman som utbildar präster vid Åbo Akademi. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Prästernas uttalanden om homosexualitet kan inte reduceras till en fråga om hyfs och pli, anser docenten i teologi Patrik Hagman. Frågan är om det ens handlar om tro.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Docent i teologi Patrik Hagman: "Den stora frågan är hur vi ska se på Bibeln"

Prästernas uttalanden om homosexualitet kan inte reduceras till en fråga om hyfs och pli, anser docenten i teologi Patrik Hagman. Frågan är om det ens handlar om tro.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Främmande i sin egen kommun

Ledare I Ylipää, som är den mest perifera delen av Karleby, pågår ett utbrytningsförsök. En del av byborna känner sig främmande i Karleby. Konkret handlar det i hög grad om en kamp för byskolan.

Nyhetsbild
Sport

Hans Mäenpää premierad som Årets idrottare på glamourös Medaljgala

MEDALJGALAN Prestationen var unik och ett nästan omänskligt kraftprov. Världsrekordet på 24 timmar skidåkning gjorde att Hans Mäenpää premierades som Årets idrottare 2018 på Medaljgalan.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan