|

Aftonbladet granskade facktoppars lyxresa i Rom – skyller på finländarna

Enligt det svenska fackförbundet Civilekonomernas förbundsdirektör var svenskarna "helt i klorna på finnarna" när det gällde lyxen under veckoslutsresan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Civilekonomernas högsta chefer åkte på lyxveckoslut för 47 000 kronor, alltså kring 4 600 euro, skriver Aftonbladet. Det var en resa för Nordiska Civilekonomförbundet som arrangerades av Finlands Ekonomer och i resan ingick lyxhotell, lyxmiddag och vingårdsbesök.

Civilekonomernas förbundsdirektör Jens Jacobsson beskriver hotellet och middagen som för lyxig och säger att förbundet i dag är självkritiska.

– Vi var ju helt i klorna på finnarna här, så att säga, säger Jacobsson till Aftonbladet.

Tage Lindberg på Finlands Ekonomer ansvarade för resan och han säger till Aftonbladet att de svenska kollegerna fick programmet i förväg, men att ingen protesterade på något sätt. Han vill inte kommentera påståendet om att svenskarna skulle ha varit i klorna på finnarna.

Sedan november har Aftonbladet granskat fackchefers användning av medlemmarnas pengar.

Kommentarer
|

Rederierna: Sällsynt att passagerare hoppar överbord

Nyhetsbild
Enligt rederierna är det väldigt ovanligt att passagerare hoppar i havet med tanke på de stora passagerarmängderna. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva
Enligt rederierna är det väldigt ovanligt att passagerare hoppar i havet med tanke på de stora passagerarmängderna. Det avslöjar en rundringning som SPT har gjort.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Docent i teologi Patrik Hagman: "Den stora frågan är hur vi ska se på Bibeln"

Prästernas uttalanden om homosexualitet kan inte reduceras till en fråga om hyfs och pli, anser docenten i teologi Patrik Hagman. Frågan är om det ens handlar om tro.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Främmande i sin egen kommun

Ledare I Ylipää, som är den mest perifera delen av Karleby, pågår ett utbrytningsförsök. En del av byborna känner sig främmande i Karleby. Konkret handlar det i hög grad om en kamp för byskolan.

Nyhetsbild
Sport

Hans Mäenpää premierad som Årets idrottare på glamourös Medaljgala

MEDALJGALAN Prestationen var unik och ett nästan omänskligt kraftprov. Världsrekordet på 24 timmar skidåkning gjorde att Hans Mäenpää premierades som Årets idrottare 2018 på Medaljgalan.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan