|

Norsk polis vill ha kontakt med två finländare

NyhetsbildZoom
Blåbärsfjället från Tamokdalens botten. Foto: Marcus Lillkvist
Polisen i Tromsdistriktet hoppas få kontakt med två finländska medborgare som ska ha åkt skidor på Blåbärsfjället i Tamokdalen samma dag som lavinen gick.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt den information som polisen har är de två finländarna, en man och en kvinna, ungefär 25–35 år gamla. Bägge åkte skidor i området den 2 januari.

De två sågs av bland andra lavinexperten Aadne Olsrud som bor i Tamokdalen.

Polisen vet inte vilka dessa två finländare är och önskar att de tar kontakt, eller att folk som vet vilka de är ringer polisen på numret +47 77 79 60 00. Polisen vill veta om de två har några observationer från Tamokdalen, eller om de var i kontakt med de fyra som omkom i snöskredet.

Visa fler
|

Norska polisens plan: Nya eftersökningar på Blåbärsfjället efter midsommar

Nyhetsbild
Förra fredagen åkte poliser upp med försvarets helikopter för att granska snöförhållandena på Blåbärsfjället. Nu ska man ännu vänta ett tag på att snön smälter innan man åker upp för att börja söka efter den försvunna mannen. Bilden är från januari. Foto: Terje Bendiksby
Sökandet efter den försvunna österbottningen på Blåbärsfjället inleds inte ännu nästa vecka. Medan snön fortsätter smälta på fjället ska polisen nu göra klart sin plan för hur eftersökningen ska gå till.

Mest läst senaste veckan